Γρεβενά: Αρκούδες τρέφονται από το λάδι των καντηλιών σε νεκροταφεία

Αρχική » Διάφορα » Γρεβενά: Αρκούδες τρέφονται από το λάδι των καντηλιών σε νεκροταφεία

Γρεβενά: Αρκούδες τρέφονται από το λάδι των καντηλιών σε νεκροταφεία

Επιδρομές σε εκκλησάκια και… κοιμητήρια του Μετσόβου, των Γρεβενών και των ορεινών Τρικάλων κάνουν τον τελευταίο μήνα οι αρκούδες, προσπαθώντας να τραφούν με το λάδι των καντηλιών!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΝΕΑ» στο φύλλο που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα, «στα μέσα Απριλίου οι κάτοικοι του Μετσόβου έμειναν με ανοιχτό το στόμα, όταν βρήκαν το κάτω κοιμητήριο της πόλης τους …ανάστα ο Κύριος.

Η αρκούδα που είχε εισβάλει στο νεκροταφείο είχε τραφεί από τα καντήλια στους τάφους και από τα μπουκάλια με λάδι που είχαν αφεθεί εκεί! Ανάλογες “επιδρομές” έγιναν και στα άλλα δύο κοιμητήρια της πόλης, μόνο που εκεί η αρκούδα δεν ήταν μία, αλλά… “οικογένεια” με ένα ενήλικο θηλυκό ζώο και τρία μικρότερα. “Βόλτες” στις παρυφές της πόλης κάνουν οι αρκούδες και στα Γρεβενά, όπου και εκεί αναζητούν… λάδι στα καντήλια και στα παρεκκλήσια. Το τελευταίο περιστατικό καταγράφηκε στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, 10 χιλιόμετρα περίπου από το Κηπουριό.

Όμως, χαρακτηριστική… αδυναμία στα κοιμητήρια φαίνεται να έχουν οι αρκούδες και στα ορεινά Τρίκαλα. Οι κάτοικοι της Ανθούσας και του Χαλικίου δεν προλαβαίνουν να βάζουν λάδι στα καντήλια, αφού τα ζώα τρέφονται με αυτό, προκαλώντας αναπόφευκτες καταστροφές και στους μαρμάρινους τάφους…

Πρόσφατα έγινε στο Μέτσοβο σύσκεψη αρμοδίων φορέων, την οποία παρακολούθησαν και κάτοικοι της πόλης. Από τη συνάντηση έλαμψε με την …απουσία του ο “Αρκτούρος”, ενώ μετείχε στέλεχος της “Καλλιστώ”. Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης “Καλλιστώ” είπε ότι θέλουν… 28.000 ευρώ για να πάρουν εξοπλισμό, κάμερες και ειδικό όπλο με αναισθητικό, και προέτρεψε τους ενδιαφερόμενους να πιέσουν την Περιφέρεια για την έγκριση κονδυλίου».

tribune.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια