ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: ΣΤΟ ΛΟΥΓΚΑΝΟ ΤΑ ΚΛΑΔΕΥΟΥΝ, ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ? - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: ΣΤΟ ΛΟΥΓΚΑΝΟ ΤΑ ΚΛΑΔΕΥΟΥΝ, ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ?

ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: ΣΤΟ ΛΟΥΓΚΑΝΟ ΤΑ ΚΛΑΔΕΥΟΥΝ, ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ?
Αναγνώστης μας έστειλε φωτογραφίες από κλαδεμένα δέντρα στο Λουγκάνο της Ελβετίας σε απάντηση του αναγνώστη του Oladeka (ΕΔΩ) που κατήγγειλε μέσω του blog το άναρχα κόψιμο των πλατανιών της Καστοριάς χωρίς την παρουσία ειδικού γεωπόνου όπως ισχυρίζεται.
Ο δεύτερος αναγνώστης που μας έστειλε τις φωτο από την Ελβετία, μας ενημέρωσε ότι το 90% των κατοίκων του Απόζαρι είναι σύμφωνοι με την πολιτική του κλαδέματος από τον

δήμο Καστοριάς.Εν τω μεταξύ ο σύλλογος Απόζαρι εξέδωσε ευχαριστήρια επιστολή για το κλάδεμα:

Μετά από συνεχόμενα αιτήματα του συλλογου εδώ και 20 χρόνια και αφού πέρασαν 4 Δήμαρχοι και 8 Αντιδήμαρχοι καθαριότητας ήρθε η μέρα που ο πλάτανος στο ύψος της οδού Λεωφόρου Νίκης 94 κλαδεύεται απο την νέα δημοτική αρχή, γιατί είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε πεζούς και αυτοκίνητα από τα ξερά κλαδιά που έπεφταν.

Ένα μεγάλο ευχαριστό στον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο και στο προσωπικό του Δήμου για την εκπλήρωση του αιτήματός μας.

Σύλλογος Το Απόζαρι

Το σίγουρο είναι ότι άνοιξε μεγάλο θέμα, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται και από τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο:

Ανώνυμος

mipos o tetratroxos tenekes sou den tha exei skia2 Απριλίου 2015 – 4:02 μ.μ.
Ανώνυμος

Πολύ καλά κάνουν και τα κλαδεύουν, δηλαδή να πέσει κανα σάπιο κλαδί σε κανενός ανθρώπου την γκλάβα και να έχουμε άλλα. Δέντρα είναι γαμώ τα υπουργεία, θα ξανα μεγαλώσουν τα κλαδιά!!! Τα πουλιά θα ξαναχτίσουν φωλιές ΕΛΕΟΣ με τις @@ες του καθενός!

Όσον αφορά τα λαμπάκια, πόσα από αυτά δούλευαν; Κάθε χρόνο βάζουν καινούργια, κανονικά όμως θα έπρεπε να τα μαζεύουν μετά τις γιορτές και όσα δουλεύουν να τα έχουν και για του χρόνου.

Ρε όλα δέκα ναούμ, ρίξε λίγο φίλτρο στις ειδήσεις!

Δεν μπορούμε να ακούμε του καθενός άσχετου τα παράπονα! Αυτός που κράζει τον δήμο είναι ο ίδιος που θα έκραζε αν δεν τα κλαδεύαν!!

Ότι γίνετε σ’αυτην την πόλη κάποιος θα βρεθεί να κάνει την κατίνα!

ΕΛΕΟΣ!2 Απριλίου 2015 – 4:25 μ.μ.
Ανώνυμος

4 με 5 είναι αυτοί οι παράξενοι που δημιουργούν πάντα θέμα με τα πλατάνια… Πόσο πιό καλά θα ήταν τα πράγματα εάν δεν υπήρχαν αυτοί… Στα τσακίδια κύριοι.
Τα λαμπάκια στην περιοχή τα τελευταία χρόνια δεν άναβαν και φωλιές πουλιών δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν σε αυτά τα δένδρα.
Ενα κακό κάνουν τα συνεργεία του δήμου, που δεν κόβουν ακόμα περισσότερο τα κεντρικά κλαδιά σε ύψος… Αυτά του χρόνου διπλά θα είναι λόγω κλαδέματος και τότε ποιός θα τα ξανακάνει???2 Απριλίου 2015 – 4:54 μ.μ.
Ανώνυμος

Κλάδεμα ανανέωσης λέγεται κύριε καταγγέλων και στα μεγάλης ηλικίας δέντρα πραγματοποποιείς αυστηρό κλάδεμα. Αυτά θα βλαστήσουν ξανά να ‘σαι σίγουρος και με πιο ζωηρή βλάστηση.

Υ.Σ. Εδώ ξέρεις για τα μπονσάι και δεν ξέρεις για τον πλάτανο…;;;2 Απριλίου 2015 – 4:57 μ.μ.
Ανώνυμος

Για να λεμε και του στραβου το δικιο απο τις φωτογραφιες που βλεπω καποια δεντρα τα παρακλαδεψαν.. Καλα εκαναν γιατι οντως χρειαζονται κλαδεμα τα δεντρα αλλα ηταν λιγο υπερβολικοι2 Απριλίου 2015 – 5:26 μ.μ.
Ανώνυμος

Ο Φωτιάδης είσαι? ή το βαφτιστικό του?2 Απριλίου 2015 – 5:26 μ.μ.
Ανώνυμος

Ο κ. που έγραψε τα υποτιθέμενα “παράπονα”, αν δεν είναι Γεωπόνος,

να σταματήσει να μιλάει.

Ράδιο Αρβύλα και διάφορα άλλα συμπαραμαρτούντα περι οικολογίας και
φιλοζώων κλπ, να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ.

bourou bourou2 Απριλίου 2015 – 5:41 μ.μ.
Ανώνυμος

40 χρόνια που μένω εκεί πρωτη φορά τέτοιο αισχος. Σπασμένα παγκάκια και φωτιστικά και τα πλατάνια κουτσοκουρεμενα2 Απριλίου 2015 – 5:49 μ.μ.
Ανώνυμος

η (κυρία) που έβγαλε τις φώτο, (φαίνεται από που ακριβώς βγήκαν), γεμάτη έπαρση και ασχετοσύνη, έκανε το κομμάτι της προσβάλλοντας τους ανθρώπους που εργάζονταν εκτελώντας συγκεκριμένες εντολές. Είναι λυπηρό που άνθρωποι βολεμένοι κάνουν κριτικοί χωρίς να έχουν στοιχειώδεις γνώσεις… Από κριτική χορτάσαμε σε αυτό τον τόπο. Αν είχε κοινό νου, το καημένο θα ήξερε ότι χρόνια τώρα και στις δύο παραλίες έτσι κλαδεύονται τα πλατάνια (και δεν είναι καστοριανή πατέντα αλλα ο ενδεδειγμένος τρόπος κλάδευσης παγκοσμίως)…όσο για τα λαμπάκια (και εδώ φαίνεται η κακία της) είναι η πρώτη που γνωρίζει ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν περαστεί λαμπάκια και ειδικά φέτος η βόρεια παραλία δεν φωτίστηκε γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο…επειδή θα γινόταν κλάδευση των δέντρων. Εκτός όμως από κακόβουλη είσαι και ψεύτρα κυρία μου γιατί σε κανένα δέντρο από όσα κλαδεύτηκαν δεν υπήρχε φωλιά πουλιού….η φώτο που δείχνεις είναι πιο πέρα. Αλλά γιατί δεν βάζεις την υπογραφή σου ότι αν σπάσει το εν λόγω κλαδί και σκοτώσει κανέναν περαστικό, θα αναλάβεις εσύ την ευθύνη; Τσάμπα μάγκας; αλήθεια αιποιστήμωνα (η ορθογραφία αντιστοιχεί στην κακομοιριά σου) μου ξέρεις ότι τέτοια δέντρα κανονικά δεν φυτεύονται μέσα στην πόλη; (τρανό παράδειγμα η πτώση κλαδιού στη Λαμία και ο θάνατος ενός παιδιού)…αν συμβεί το παραμικρό (χτύπα ξύλο) γνωρίζεις ότι υπεύθυνοι θα κατηγορηθούν ότι είναι οι αρμόδιοι γεωπόνοι του δήμου; Ντροπή σου…αλλά να ξέρεις ότι μπορεί αυτοί που λοιδορείς, να σε προφυλάσσουν από τον κίνδυνο να φας κανένα κλαδί στο κεφάλι….θα μου πεις τέτοιο που είναι δεν θα πάθει τίποτα…τους άλλους όμως δεν τους σκέφτεσαι;Αυτά… και κάτι τελευταίο. επειδή έκανες και αγώνα να περάσεις την άποψη σου (ευτυχώς δεν εισακούστηκε από πολλούς) να κάνω και μία παρατήρηση. Διαφωνώ με τα μαθηματικά! το άθροισμα πολλών μηδενικών (όχι και τόσο πολλών εδώ που τα λέμε), είναι ένας πολύ επικίνδυνος αριθμός. εις το επανιδείν…Υ.Γ. Με την κακία θα μείνεις…2 Απριλίου 2015 – 7:20 μ.μ.
Ανώνυμος

Πλατάνι τριάντα μέτρων μέσα στην πόλη; Και διαμαρτύρεσαι καλέ μου άνθρωπε; Να αγιάσει το χεράκι του ανθρώπου που το έκοψε…μπράβο και πάλι μπράβο. Όποιος το έκανε (μπράβο και στον Φωτιάδη) σώζει ζωές!2 Απριλίου 2015 – 7:26 μ.μ.
Ανώνυμος

Μπονζάι; Μπονζάι; χαχαχα να είσαι καλά κυρά μου (γυναίκα είσαι;)….μήπως το κεφάλι σου είναι μπονσάι (αν είσαι άντρας); Χαχαχα2 Απριλίου 2015 – 7:28 μ.μ.
Ανώνυμος

Μια χαρα εκαναν…
οσο για τα λαμπακια, μηπως ειναι απο αυτα που ειχε τοποθετησει αντιδημαρχος (επι Παπουλιδη) και εισεπραττε καθε χρονο 80,000 ευρω για την δηθεν συντηρηση τους εντος Δημου?2 Απριλίου 2015 – 8:29 μ.μ.
Ανώνυμος

Το πλατάνι στην Μαυριώτισσα Μ.Παρασκευή που σκίστηκε στα 2 και απο ΚΑΘΑΡΗ ΤΥΧΗ
δεν υπήρχαν θύματα (αφού σταμάτησε σε λεωφορείο που μόλις είχε έρθει για το
Πάσχα για προσκύνημα στην Εκκλησία, και αφού έλιωσε ένα seichento) το ξεχάσαμε?

Ο τόπος βαρέθηκε την κριτική του καναπέ της κυράς.

bourou bourou2 Απριλίου 2015 – 8:44 μ.μ.
Ανώνυμος

Ψευτράκο 5:49…. δεν μένεις εκεί….εγώ μένω εκεί και θυμάμαι! Τα πλατάνια τα έχουν κλαδέψει ξανά, πριν χρόνια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο…. Τι θέλεις δηλαδή; Να τα αφήσουν να πέσουν πάνω στα παιδιά μας; Σαν δεν ντρέπεσαι λέω εγώ…2 Απριλίου 2015 – 9:01 μ.μ.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria