Νεκρά πουλιά εντοπίστηκαν στη λίμνη της Καστοριάς! (ρεπορτάζ) - OlaDeka

Νεκρά πουλιά εντοπίστηκαν στη λίμνη της Καστοριάς! (ρεπορτάζ)

Νεκρά πουλιά εντοπίστηκαν στη λίμνη της Καστοριάς! (ρεπορτάζ)

Νεκρά πουλιά εντοπίστηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο, στη λίμνη της Καστοριάς.

Πρόκειται περίπου δέκα πουλιά που ανήκουν στα μεταναστευτικά είδη άγριας πανίδας .

Το γεγονός, προκάλεσε την κινητοποίηση τόσο του εκπροσώπου της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στην Καστοριά, όσο και του τμήματος Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής τηςΠ.Ε., καθώς στη Βουλγαρία έχουν εντοπιστεί κρούσματα της γρίπης των πτηνών.

Ήδη στελέχη της Κτηνιατρικής, συνέλλεξαν δείγματα των πουλιών τα οποία στάλθηκαν για να εξεταστούν στα αρμόδια εργαστήρια και αναμένουν τα αποτελέσματα.

« Μας ανησυχεί ο αριθμός των πουλιών που βρέθηκαν νεκρά γιατί αυτή την εποχή μεταναστεύουν από τον νότο προς τον βορρά. Ωστόσο, δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι έχουν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών. Ο θάνατός τους μπορεί να οφείλεται σε άλλους παράγοντες, όπως για παράδειγμα να τα εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Μπορεί και να πρόκειται για κάποιο τυχαίο γεγονός. Επειδή όμως σε γειτονικά με τη χώρα μας κράτη υπήρξαν κρούσματα της γρίπης των πτηνών, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε κάτι . Εάν υπάρξει κάτι, η Κτηνιατρική Υπηρεσία η οποία θα εκδώσει τις ανάλογες οδηγίες. Δεν κινδυνολογούμε». Δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στην Καστοριά Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συνιστά στους πολίτες εάν εντοπίσουν κάποιο άγριο πτηνό νεκρό, να μην το αγγίξουν, αλλά να επικοινωνήσουν άμεσα είτε με το τμήμα Κτηνιατρικής, είτε με τον Σταθμό Περίθαλψης Αγρίων Ζώων του Δήμου Καστοριάς, προκειμένου οι αρμόδιοι να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα.

Οι δειγματοληψίες πτηνών, θα συνεχιστούν και ανάμεσα στους καλαμώνες που υπάρχουν στη λίμνη, προκειμένου να υπάρξει μια πλήρης εικόνα για το τι συμβαίνει στην περιοχή μας.

Ελένη Ψωμαδάκη

Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria