Δεύτερη προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας μέσα στο Μάιο – Σε ποιους απευθύνεται

Αρχική » Διάφορα » Δεύτερη προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας μέσα στο Μάιο – Σε ποιους απευθύνεται

Δεύτερη προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας μέσα στο Μάιο – Σε ποιους απευθύνεται

Μέσα στις επόµενες ηµέρες θα προκηρυχθεί το δεύτερο σκέλος του προγράµµατος κοινωφελούς εργασίας, που θα αφορά 20.000 θέσεις εργασίας στις περιφέρειες, στα υπουργεία και στους εποπτευόµενους φορείς. Το πρόγραµµα είναι συνολικού προϋπολογισµού 77 εκατοµµυρίων ευρώ, απευθύνεται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθµίδες και ειδικότητες, ενώ για πρώτη φορά θα περιλαµβάνει µοριοδότηση για τα άτοµα µε αναπηρία (ΑµεΑ).

Η πρώτη πρόσκληση θα γίνει για την κάλυψη 720 θέσεων φύλαξης στο υπουργείο Πολιτισµού, ενώ τη µερίδα του λέοντος στις προσλήψεις θα διεκδικήσουν τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας, Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθµισης. Το πρόγραµµα προβλέπει συµβάσεις για 5 µήνες και µισθό 431,75 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών και 495,25 ευρώ για τους άνω των 25 ετών.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
5.495 προσλήψεις συµβασιούχων σε δήµους

Στην έγκριση 5.495 θέσεων εποχικού προσωπικού στους δήµους θα προχωρήσουν τα συναρµόδια υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθµισης, Οικονοµικών και Εσωτερικών. Στην κοινή υπουργική απόφαση προβλέπονται 1.037 προσλήψεις µε κονδύλια από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και 4.458 σε συγχρηµατοδοτούµενα από το ΕΣΠΑ προγράµµατα σε υπηρεσίες καθαριότητας και βρεφονηπιακούς σταθµούς.

ethnos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια