Συνέντευξη με τον Καστοριανό ηθοποιό Γιάννη Τσότσο - OlaDeka

Συνέντευξη με τον Καστοριανό ηθοποιό Γιάννη Τσότσο

Συνέντευξη με τον Καστοριανό ηθοποιό Γιάννη Τσότσο
Ο γεμάτος ενέργεια και μεράκι ηθοποιός Γιάννης Τσότσος συνάντησε το Oui Oui και μοιράστηκε μαζί μας την πορεία του στον χώρου του θεάτρου αλλά και ορισμένες

λεπτομέρειες για την παράσταση «Σειρήνες».
Ο Γιάννης Τσότσος σε project της StarSystem Pro

Συνέντευξη στην Μαρία Ντουβαλέτη και Χριστίνα Τσιώτσου


Πότε αρχίσατε τα πρώτα βήματα σας στον χώρο;

Ξεκίνησα να παίζω επαγγελματικά όταν ήμουν 18 χρονών, στο Θέατρο Σοφούλη με σκηνοθέτη τον Γιάννη Καλατζόπουλο, όπου η παράσταση ήταν ένα παιδικό. Ακόμα ήμουν στο πρώτο έτος της δραματικής σχολής του Ροντίδη στην Θεσσαλονίκη.
Μουσικός μονόλογος κάτι που δεν βλέπουμε συχνά, έχετε ξανακάνει κάτι τέτοιο; Ποια είναι η ιδιαιτερότητά του;

Έχω ασχοληθεί με μονολόγους αλλά όχι με μουσικό μονόλογο. Το συγκεκριμένο έργο λέγεται μουσικός μονόλογος πήρε την ονομασία από τον Γιώργο Οικονόμου, ο οποίος έγραψε και το κείμενο. Ο Γιώργος είναι ένας μουσικός και τραγουδιστής με μια μπάντα. Η διαφορά στον μουσικό μονόλογο είναι οτι υπάρχει μουσική επί σκηνής. Θα υπάρχουν άτομα της μπάντας πάνω στην σκηνή και θα παίζουν μουσικά κομμάτια και ο Γιώργος Οικονόμου που θα τραγουδάει.
Το θεωρείτε ρίσκο που είναι μονόλογος;

Όχι δεν το θεωρώ ρίσκο. Επαγγελματικά είναι η πρώτη μου φορά. Έχω ένα άγχος, αλλά πιστεύω πως θα πάει πολύ καλά.

Πείτε μας δύο λόγια για το έργο.

Αρχικά αναφερόμαστε σε ένα πολύ ανήσυχο πνεύμα, που ονομάζεται «Αυτός». Θυμάται πως ήταν μικρός και πως ήταν ο κόσμος και η φήμη του, και πως έχει γίνει τώρα. Οι «Σειρήνες», αντιπροσωπεύουν τις σειρήνες της αστυνομίας και τα ασθενοφόρα ενώ θυμάται στην ζωή του, οτι ζωγραφίζει έναν κόσμο. Αναπολεί τα παιχνίδια με τους φίλους του και συγκεκριμένα υπήρχε ένα παιχνίδι που όποιος είχε την πιο όμορφη λέξη κέρδιζε μια αγκαλιά. Επιπλέον, σκέφτεται οτι ποτέ του δεν είχε μια όμορφη λέξη και η λέξη που το φόβιζε ήταν η λέξη μίσος. Ξαφνικά προσπαθεί να αλλάξει σαν άνθρωπος, να πάρει ένα πινέλο και να ζωγραφίσει τον κόσμο από την αρχή και να δώσει σε όλους από ένα πινέλο ώστε να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Είναι δηλαδή, οι ανησυχίες ενός ανθρώπου και η επανάσταση που κάνει για να αλλάξει αυτόν τον κόσμο, γιατί συνειδητοποιεί οτι όλα είναι γκρίζα.


Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε;

Το μήνυμα είναι οτι πρέπει να ξυπνήσουμε και να αρχίσουμε να ενδιαφερόμαστε και για τους άλλους, να φύγει ο εγωισμός από μέσα μας και να αγαπήσουμε και τον διπλανό μας. Προσωπικά, με ταράζει όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας, είμαι πολύ ευαίσθητος και επαναστατώ μέσω της τέχνης. Ένας λόγος που δέχτηκα να παίξω είναι αυτός. Επίσης και μέσω της μουσικής που παίζω, προσπαθώ να δείξω κάποια πράγματα.
Ποια είναι η γνώμη σας για την ανεργία των ηθοποιών;

Είναι θέμα τύχης για μένα αλλά γενικά είναι θέμα δουλειάς πως θα το αντιμετωπίσεις και πως θα ανακαλύψεις καινούργια πράγματα στον εαυτό σου. Ο χώρος μας είναι δύσκολος. Προσπαθώ να βοηθήσω και να προωθήσω καινούργια παιδιά.
Οι επόμενοί σας στόχοι;

Δεν έχω στόχους ακόμα. Θέλω να ασχοληθώ πολύ με την μουσική. Με αυτό ξεκίνησα από παιδί με μπουζούκι, πιάνο, φλογέρα κ.ά. αλλά τελικά με κέρδισε το θέατρο. Το βασικότερο για μένα είναι να υπάρχει δουλειά είτε στο θέατρο, είτε στη μουσική.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria