ΚΑΣΤΟΡΙΑ:ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ Η ΕΠΑΦΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΣΩΣΤΑ - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ Η ΕΠΑΦΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΣΩΣΤΑ

Η αίθουσα του Λιμναίον ήταν κατάμεστη από γουνοποιούς που θέλησαν να ενημερωθούν από πολιτικούς και κλαδικούς φορείς της Κίνας για θέματα που αφορούν στις δυνατότητες συνεργασίας αλλά και διείσδυσης στη μεγάλη Ασιατική αγορά. θετικό στοιχείο η ύπαρξη πολλών νέων ανθρώπων αλλά και η παρουσία του προέδρου αλλά και μελών του συνδέσμου γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” κ. Η.Καλλισθένη στον οποίο δόθηκε και
τιμητικά ο λόγος. Ωραία στιγμή με έντονο το στοιχείο του FairPlay και σπάνιας ενωτικής αίσθησης.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι κάθε ανάλογη προσπάθεια έχει θετικό αντίκτυπο από τη στιγμή που κινείται στα πλαίσια της έρευνας για την εξεύρεση δυνατοτήτων επιχειρηματικής εξωστρέφειας και επαγγελματικών ευκαιριών για όλο τον κόσμο της Ελληνικής γουνοποιίας χωρίς να κρατείται σε κλειστά λόμπι η πληροφορία και η δυνατότητα ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα. Αρκεί να γίνει και σωστή διαχείριση των αποτελεσμάτων τόσο από τους φορείς όσο και από τους ιδιώτες επαγγελματίες.

Γιατί σε μια διμερή επαφή τα πράγματα δύνανται να λειτουργήσουν και ως συγκοινωνούντα δοχεία. Μπορεί το περιεχόμενο να μοιραστεί εξίσου και στα δύο στοιχεία, αλλά μπορεί η ροή να …τρέξει περισσότερο προς τη μια πλευρά. Οι λογικοί κατάλαβαν.

Επίσης η μόνιμη παρατήρηση μας βρίσκεται στο ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των γουναράδων μας συνεχίζει να επικεντρώνεται στην παραγωγική διαδικασία και όχι στην αναβάθμιση της εμπορικής πολιτικής κατά τα διεθνή πρότυπα marketing. Όσες αγορές κι αν βρουν, όσα δέρματα κι αν αγοράσουν από τις δημοπρασίες, όσα παλτό κι αν παράξουν και στοιβάξουν, θα βρίσκονται πάντα κάτω από μια επαπειλούμενη κρίση και εξαφάνιση (πείτε μου ένα όνομα ελληνικής γούνας που να στέκεται με αξιώσεις από το 60 έως σήμερα- κανένα! Όλοι αναλώσιμοι, όλοι πάνω στο κύμα της αστάθειας) ρισκάροντας τεράστια κεφάλαια και την ίδια την ύπαρξη τους. Αυτό συμβαίνει γιατί όλοι οι μεγάλοι γουναράδες (από εποχής Δούμα και Σκαπέρδα) στηρίζονται κυρίως σε εργολαβίες και φασόν και όταν τραβούσε την πρίζα ο εκάστοτε εργολάβος και χρηματοδότης, έσβηνε κάθε επιχείρηση αυτού του είδους σαν να μην υπήρχε ποτέ! Μεθοδική και σοβαρή προσπάθεια δημιουργίας επώνυμου προϊόντος δεν έγινε ποτέ και από κανέναν…Και μην πει κανείς ότι οι παλιές επιχειρήσεις της Ευρώπης βρέθηκαν σε καλές παρθένες εποχές και για αυτό τα κατάφεραν, γιατί υπάρχουν παραδείγματα όπως αυτό του αείμνηστου «αρχιτέκτονα της μόδας» Gianfranco Ferré που κατάφερε να κατακτήσει απόρθητα φρούρια όπως αυτό της Αμερικής αλλά και όλου του κόσμου μέσα στη εντελώς νεότερη ιστορία της μόδας. Γιατί δηλαδή μπόρεσε ένας φοιτητής στην αρχιτεκτονική του Μιλάνο στις δεκαετίες 80′ και 90′ να αφήσει πίσω του έναν μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, μια επωνυμία διεθνούς εμβέλειας αλλά και μια σημαντική παρακαταθήκη για το σύνολο της ιταλικής βιομηχανίας της μόδας? Γιατί εκτός των άλλων, επιχειρηματικά ακολούθησε τους κανόνες του marketing και δεν προσπάθησε να ανακαλύψει τον τροχό. Για αυτό.

Δεν είναι δυνατόν να κατασκευάζεις ένα παλτό με δέρματα sable που κοστίζουν π.χ 18.000 ευρώ και να πουλάς το τελικό προϊόν 22.000. Το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να σε βάλει μέσα. Και από την άλλη ο FENDI (δείτε ΕΔΩ) να πουλάει μια… μαλιαμόρδα (κατά τα Καστοριανά) με μηδενικό κόστος, στα 25.400 δολάρια! Ε? Κάτι δεν κάνουμε σωστά. Έτσι δεν είναι? Οι πέντε αδελφές FENDI (Paola, Anna, Franca, Carla & Alda) πήραν την σκυτάλη από τους γονείς τους Edoardo και Adele Fendi το 1946 και από τότε δεν ηρέμησαν έως που αφού τοποθέτησαν Creative Director της επιχείρησης τον Karl Lagerfeld το 1965 κατάφεραν να κάνουν παγκόσμιο όνομα το επίθετό τους το 2000 με άξια εκπρόσωπο τρίτης γενιάς την κόρη της Άννας, Silvia Venturini Fendi. Μη μας λέτε λοιπόν ότι ο FENDI έγινε επειδή παρθενογενήθηκε BRAND NAME! Το έκαναν BRAND NAME οι άνθρωποι του.

Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα της συνάντησης,

Αναφέρθηκαν σοβαρές και πολλές λεπτομέρειες για το φορολογικό καθεστώς, τον τρόπο λειτουργίας μια επιχείρησης στην αγορά της Κίνας, τιμές ενοικίων καταστημάτων σε εμπορικά κέντρα της περιοχής, στατιστικά κ.α.

Πληροφορίες για όλα αυτά έδωσε ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής όπου ανήκει η πόλη Yangyuan (η οποία βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας με την ταχεία- τραίνο που κινείται με 300 χλμ?ώρα) κ. LIDE YANGYUAN  και απαντήσεις σε εξειδικευμένα ερωτήματα σχετικά με τη γούνα έδωσε ο πρόεδρος των γουνοποιών Κίνας κ.LIQUINGYUAN.

Σήμερα, το oladeka θα δημοσιεύσει ολόκληρο το video της χθεσινής συνάντησης.Μείνετε συντονισμένοι…

Πέτρος Σμιξιώτης

Διαβάστε και το σχετικό δελτίο τύπου του ΣΕΓ:

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου από την περιφέρεια Zhang Jiakou και επιχειρηματιών από την Κίνα, κατόπιν πρωτοβουλίας του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών. Στόχοι της συνάντησης ήταν: α) να δημιουργηθούν προυποθέσεις συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών και Κινεζικών Επιχειρήσεων, β) να διευρυνθούν οι δυνατότητες  εισόδου των Ελληνικών Επιχειρήσεων στην Κίνα και γ) να υπάρξει διεύρυνση της συνεργασίας αυτής και με τους τοπικούς φορείς, Αντιπεριφέρεια Καστοριάς, Δήμος Καστοριάς.
Η σημασία της Περιοχής είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς εκεί θα πραγματοποιηθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022, για τους οποίους ήδη έχει δημιουργηθεί το σύνολο των εγκατάστεων που θα τους φιλοξενήσουν. Η συνεργασία της Περιοχής μας, με την εν λόγω Περιφέρεια προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάδειξης λόγω της προβολής που θα γνωρίσει η Περιφέρειας Zhang Jiakou εξαιτίας της διοργάνωσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων τόσο κατά την πορεία όσο και κατά τη διάρκεια τέλεσης αυτών. 
Παράλληλα οι Ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν την περιφέρεια για να αναπτύξουν την παρουσία τους στην Κίνα, ενώ στην σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθκε ενημερώθηκαν για το τι συμβαίνει στην Κίνα, τις προοπτικές του κλάδου αλλά και τους τρόπους εισόδου σε αυτήν. 
Με την κίνηση αυτή δημιουργούνται σημαντικές ευκαιρίες συνεργασίας όχι μόνο για την προώθηση της γούνας, αλλά και του τουρισμού της αγροτικής παραγωγής κλπ. 
Για το λόγο αυτό ο «Σ.Ε.Γ.» άνοιξε την επίσκεψη αυτή σε όλους τους φορείς εμπλέκοντας Περιφέρεια, Δήμο κλπ προκειμένου να υπάρξουν ευρύτερες ωφέλειες για την περιοχή. 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όσα ειπώθηκαν στην ειδική ενημερωτική εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών, Σοφοκλέους και Υπολοχαγού Διάκου 8 (περιοχή ΛΥΒ), τηλέφωνο επικοινωνίας 24670 83380 ώρες λειτουργίας 9:00-14:00 και 17:30-20:00 .
                                               Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                                           Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας

                                     Θωμάς Λαγγιώτης          Τζήμας  Κωνσταντίνος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria