ΚΑΣΤΟΡΙΑ- ΚΙΝΗΜΑ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ- ΚΙΝΗΜΑ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ- ΚΙΝΗΜΑ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  26/4/2015 με επιτυχία η πρώτη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  Δημοκρατών –Σοσιαλιστών στην Καστοριά. Ομιλητής ήταν ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης με θέμα  ‘Η ελληνική κρίση και η αναγκαιότητα ανασύνταξης τον Δημοκρατικού Σοσιαλισμού» Σε ένα απαιτητικό και ποιοτικό ακροατήριο ο πρώην Υπουργός ανέλυσε με νηφαλιότητα,

υπευθυνότητα και σαφήνεια τα αίτια, το εύρος και τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης του 2009,επεσημανε,με στοιχειά αδιάψευστα, τις μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων Κώστα  Καραμανλή από 2004 – 2009.

Το διάστημα  αυτό διογκώθηκε το δημόσιο χρέος, διπλασιάστηκε το έλλειμμα και  οι υποχρεώσεις για αποπληρωμές δανείων οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, με τον Κ. Καραμανλή και την  κυβέρνηση του να τρέπεται σε φυγή . Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, μετά τις εκλογές του 2009 , πήρε στα χέρια της μια βόμβα  έτοιμη να εκραγεί. Λαμβάνοντας υπόψη την επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη ( Μέρκελ, Σαρκοζί, Κάμερον), ο  Γ. Παπανδρέου αντιμετώπισε εχθρικό κλίμα , Παρόλα αυτά όμως στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πήρε την  απόφαση να σώσει τη χώρα εντάσσοντας τη   χώρα στο μηχανισμό στήριξης  που τότε ιδρύθηκε. Έτσι η Ελλάδα στάθηκε όρθια και δεν κατέρρευσε άτακτα. 
Αυτό αποδείχτηκε και από το γεγονός ότι οι αποφάσεις και το πρόγραμμα της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου εφαρμόστηκε και από τις επόμενες κυβερνήσεις.  Αυτό δεν αποτελεί δικαίωση των επιλογών του Γ. Παπανδρέου αλλά επιβεβαιώνει την ορθή εθνικά και πατριωτικά στάση του, θέτοντας την πατρίδα μπροστά από το προσωπικό του όφελος. Αν μάλιστα εφαρμόζονταν το πρόγραμμα η χώρα θα είχε εξέλθει από  μνημόνια και επιτήρηση. Σήμερα, που ακόμα η χώρα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης, απαιτείται ένα εθνικό – ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, με δημοκρατικό και σοσιαλιστικό προσανατολισμό, πίστη σε αρχές και αξίες. Υπάρχει και η άλλη λύση έξω από την φιλελεύθερη ασυδοσία και την πλήρη άρνηση.
  Μετά την επιτυχία που στέφτηκε η εκδήλωση, θα επακολουθήσουν και άλλες με αντικείμενο τοπικά θέματα, τα οποία δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν παραμεληθεί. 
                                                                                    
                                                                                  Καστοριά 27/4/2015

                                                                                        Η  Σ.Ε.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria