Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ: «Ραχήλ, έχουμε ράμματα για τη γούνα σου» - OlaDeka

Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ: «Ραχήλ, έχουμε ράμματα για τη γούνα σου»

Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ: «Ραχήλ, έχουμε ράμματα για τη γούνα σου»

Την αντίδραση του συντονιστή της Ομάδας για τα Δικαιώματα/Προστασία των Ζώων – Τμήμα Οικολογίας – Περιβάλλοντος – Χωρικού Σχεδιασμού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θέμη Δημητρακόπουλου προκάλεσαν οι δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή, που είναι βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στον νομό Κοζάνης, με αφορμή την διεθνή έκθεση γούνας, η οποία διοργανώθηκε στα Σπάτα της Αττικής από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου.


Η κα Μακρή στον χαιρετισμό, που έστειλε ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, εξέφρασε μεταξύ άλλων την στήριξη της «σε ένα προϊόν άριστης ποιότητας και διεθνώς αναγνωρισμένης αξίας».

Ο κ. Δημητρακόπουλος απαντώντας στη κα Μακρή τονίζει: «Ραχήλ, έχουμε ράμματα για τη γούνα σου» και επισημαίνει: «Πλήρως συντονισμένη με τη λογική των γουναράδων, η βουλευτίνα Κοζάνης Ραχήλ Μακρή αγνοεί επιδεικτικά το παγκόσμιο προοδευτικό, ριζοσπαστικό οικοαριστερό Κίνημα που έχει ως αιχμή του την κατάργηση του αναχρονιστικού, παρακμιακού και πολιτικά/ηθικά καταδικαστέου εμπορίου της γούνας.

Αγνοεί επίσης, είτε ηθελημένα είτε επειδή δεν την ενδιαφέρουν, και τις θέσεις του Τμήματος Οικολογίας – Περιβάλλοντος – Χωρικού Σχεδιασμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για το θέμα που είναι, επί λέξει, οι κάτωθι [θέσεις κατατεθειμένες στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ]:
»Γουνεμπόριο: Η σύγχρονη διεθνής τάση σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τείνει προς την κατάργηση των εκτροφείων γουνοφόρων και του εμπορίου γούνας.

Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, πρόσφατες αποφάσεις των κοινοβουλίων καταργούν είτε περιορίζουν δραστικά τις σχετικές δραστηριότητες (Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Κροατία, Ολλανδία, Σλοβενία κλπ).

Στη χώρα μας, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Μακεδονίας, προτείνουμε την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και τη σταδιακή κατάργηση του γουνεμπορίου σε βάθος χρόνου και την αντικατάσταση της κυριαρχίας της γούνας στην τοπική οικονομία με άλλες αειφορικές, φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες και στρατηγικό στόχο την ανάδειξη νέων ευκαιριών για την εξασφάλιση βιώσιμης απασχόλησης στον ντόπιο πληθυσμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε απαραίτητο το φραγμό στην αδειοδότηση για νέα εκτροφεία/επέκταση υφιστάμενων και παράλληλα την απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των προβλεπομένων από την ευρωπαϊκή νομοθεσία προνοιών για την ευζωία των εκτρεφόμενων γουνοφόρων».

Δεν έχω άλλο να προσθέσω, παρά τη δυσανεξία κάθε προοδευτικού, ριζοσπάστη οικοαριστέρου στον ΣΥΡΙΖΑ που προφανώς διαφωνεί πλήρως και διαρρήδην με τις δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή υπέρ του γουνεμπορίου.

Ούτως ή άλλως, η Ραχήλ Μακρή, μετά και τις εθνικιστικές ονειρώξεις της με τους παρελαύνοντες μέχρι την Πόλη ΟΥΚατζήδες, είναι φανερό πως αποτελεί ξένο σώμα για τη δική μας Αριστερά» καταλήγει στην δήλωση του ο Θέμης Δημητρακόπουλος.

www.zoosos.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria