Τσίπρας: Ενίσχυση του ΕΣΥ με 4.500 προσλήψεις: Οι 700 θα πάνε στα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη, τη δυτική Μακεδονία, και τη Θεσπρωτία, όπως σημείωσε. - OlaDeka

Τσίπρας: Ενίσχυση του ΕΣΥ με 4.500 προσλήψεις: Οι 700 θα πάνε στα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη, τη δυτική Μακεδονία, και τη Θεσπρωτία, όπως σημείωσε.

Πρόκειται για εξειδικευμένο προσωπικό -Τα 700 άτομα θα πάνε σε νησιά του Αιγαίου, Θράκη, δυτική Μακεδονία, και Θεσπρωτία -Η παραμονή στην Ευρωζώνη δεν είναι μόνο ένα θέμα συμβάσεων και αριθμών, έχει να κάνει και με την ποιότητα ζωής, σημείωσε ο πρωθυπουργός .

Την λήψη άμεσων μέτρων για την ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ σε προσωπικό, με την πρόσληψη 4.500 γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικών, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργείο Υγείας, μετά από συνάντηση που είχε με την ηγεσία του.

«Οι 700 θα πάνε στα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη, τη δυτική Μακεδονία, και τη Θεσπρωτία, όπως σημείωσε.

Επίσης, προανήγγειλε παρέμβαση στις ΜΕΘ και προσλήψεις ώστε να ανοίξουν όλες οι κλινικές, ογκολογικά νοσοκομεία και ψυχιατρεία. Ενώ προανήγγειλε την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που έπληξαν την υγεία.

«Θα εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του ΕΣΥ. Είχε προβλήματα και πριν το μνημόνιο, αλλά τα τελευταία χρόνια δέχτηκε πυρηνική βόμβα στα θεμέλια του, δεν αρμόζει αυτή η εικόνα σε σύστημα υγείας Ευρωπαϊκής χώρας όπως η Ελλάδα. Αυτό θα αλλάξει, δεν είναι όλα αριθμοί, συμβάσεις, ποσά. Είναι υγειά, είναι αγαθό», είπε ο πρωθυπουργός.

«Το μνημόνιο προκάλεσε την παθητική ιδιωτικοποίηση της υγείας, άνοιξε τον δρόμο για την άλωση της δημόσιας υγείας, δεν στήριξε το ΕΣΥ, μόνο τους ιδιώτες. Αυτό το πλήρωσαν οι πολίτες. Περίπου 2,5 εκατ ανθρώπων είναι ανασφάλιστοι, μειώθηκαν οι εργαζόμενοι της υγείας, οι παροχές προς τος πολίτες. Η απορρύθμιση ονομάστηκε μεταρρύθμιση, οι απολύσεις κινητικότητα, το λουκέτο στα νοσοκομεία αλλαγή χρήσης», τόνισε ο κ. Τσιπρας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρωταρχικό μέλημα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στην υγεία και η διεύρυνση των παροχών σε φάρμακα, εξετάσεις, εμβόλια.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria