ΜΙΛΑΝΟ:Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ YUSUF KALEM ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ REMIX ΤΗΣ IFF ΚΑΙ ΤΟΥ VOGUE - OlaDeka

ΜΙΛΑΝΟ:Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ YUSUF KALEM ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ REMIX ΤΗΣ IFF ΚΑΙ ΤΟΥ VOGUE

«Χρυσό» σχέδιο του νικητή Yusuf Kalem

Ο YUSUF KALEM ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ παίρνει στο σπίτι του το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ REMIX του διεθνή διαγωνισμού μόδας και γούνας  που διοργανώθηκε στο Μιλάνο, στις 5 Μαρτίου του 2015  από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γούνας (IFF) και υποστηρίζεται από το
Vogue Talents, στην ετήσια τελετή απονομής των βραβείων στο Μιλάνο.

Φέτος ο Yusuf Kalem από την Τουρκία κέρδισε το χρυσό βραβείο αφού εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή με τρία looks εμπνευσμένα σε ένα κόσμημα από πράσινα φτερά σκαθαριού που κοσμούν την οροφή σε ένα παλάτι στο Βέλγιο και με γούνινα ενδυματα του από αλεπού και βιζόν. Ο σχεδιαστής, ο οποίος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Yeditepe και θα ήθελε να εργαστεί – στο μέλλον – σε ένα σημαντικό οίκο επικεντρώθηκε στο δέρμα.

Ο Τούρκος νικητής Yusuf Kalem

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από την Sara Maino (αρχισυντάκτρια του περιοδικού μόδας Vogue Italia & Vogue Talents) τον Gian Luigi Paracchini (κριτικός μόδας στην Corriere della Sera), Tamu McPherson (Αμερικανός συγγραφέας – blogger), Gabriele Colangelo (σχεδιαστής μόδας) και Malcolm McInnes (Group Director της Εκπαίδευσης στο Istituto Marangoni), επέλεξαν τον Yusuf Kalem για τον καινοτόμο σχεδιασμό, ανάμεσα σε περισσότερα  από 36 ενδύματα που παρουσιάστηκαν.

Ασημένιο βραβείο: Sophie Sälekari

Το ασημένιο βραβείο REMIX πήγε στη Sophie Sälekari // Φινλανδία για την χρήση της Saga Furs Royal mink ανεμιγμένα με δέρμα μοσχαριού, κρύσταλλα Swarovski, χάντρες και παγιέτες στο κομμάτι της. Αποφοίτησε από τη Φινλανδία,  στη μόδα και το σχεδιασμό ενδυμάτων στο Πανεπιστήμιο Aalto στο Ελσίνκι.

Χάλκινο βραβείο: Lorenzo Sisi

Ο Lorenzo Sisi // Ιταλία κέρδισε το χάλκινο βραβείο με μακρύτριχο  κάστορα, κουρεμένο κάστορα και μαύρο παλτό βιζόν. Ο Ιταλός φοιτητής σχεδίου μόδας αποφοίτησε από IED και εστιάζει συμφερόντων του ανδρικά ενδύματα.

Οι τρεις νικητές θα φωτογραφηθούν για το Vogue Italia με τα ενδύματα  τους σε ένα κύριο άρθρο που θα δημοσιευθεί στο τέλος του Μαρτίου στην επίσημη ιστοσελίδα Vogue.

Κάθε χρόνο, το REMIX αναδυκνείει νέα ταλέντα σχεδιαστών από όλο τον κόσμο και τους δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα καινοτόμα σχέδια τους σε ένα εξαιρετικά ισχυρό, διεθνές κοινό και να λάβουν συνολική προβολή σε ένα ευρύ φάσμα παραδοσιακών  αλλά και διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης.

Πάνω από 900 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση χθες και μεταξύ αυτών, Chiara Ferragni – fashion blogger – οι οποίοι εύχονταν καλή τύχη σε όλους τους φιναλίστ στα παρασκήνια.

Το σχέδιο του νικητή

Οι 12 φιναλιστ

Η IFF θα ήθελε να συγχαρεί όλους τους σχεδιαστές που συμμετείχαν στο REMIX 2015. Ανυπομονούμε να ακολουθήσει αυτό που είμαστε σίγουροι ότι θα είναι πολύ επιτυχημένη σταδιοδρομία στο σχέδιο μόδας. Όλοι οι σχεδιαστές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό σχεδίου REMIX είναι νικητές του εθνικού τους διαγωνισμού για το σχεδιασμό, με αποτέλεσμα ένα εξαιρετικό επίπεδο του πρωτοποριακού σχεδιασμού στο τελικό στάδιο.

Και  του χρόνου..

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria