ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ MIFUR 2015: Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΘΕΤΙΚΗ! - OlaDeka

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ MIFUR 2015: Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΘΕΤΙΚΗ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ MIFUR 2015: Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΘΕΤΙΚΗ!
GIANFRANCO FERRE (MIFUR Gala 2015)

Το 89% των συνήθως αγοραστών έκαναν αισθητή  την παρουσία τους διαψεύδοντας μερικές από τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις.

Θετικό επιχειρηματικό κλίμα σε μια μεθοδική αποτελεσματική και εστιασμένη έκθεση.

Η 20η MIFUR, η οποία ολοκληρώθηκε και φέτος στο Fiera Milano, έχει επιτύχει καλά αποτελέσματα. Οι αγοραστές του κλάδου ήταν ελαφρώς λιγότεροι (-11,25%), κυρίως λόγω της προβλέψιμης μείωσης των Ρωσικών και Ουκρανικών επιχειρήσεων (-34,74% και -13,25% αντίστοιχα).

“Οι Ρώσοι δεν έχουν αποτύχει πλήρως να παρακολουθήσουν – λέει ο Πρόεδρος της
MIFUR  Norberto Albertalli,  – οι αγοραστές της πολυτελούς κατηγορίας και των προϊόντων μόδας υψηλής ποιότητας, μας έχουν επισκεφθεί, αλλά είχαν σίγουρα ένα διαφορετικό προϋπολογισμό στη διάθεσή τους σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη λόγω της κατάστασης με το ρούβλι, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο».

10.102 επισκέπτες πέρασαν την ρεσέψιον της έκθεσης και δηλώθηκαν στην 20η Διεθνή έκθεση Γούνας στο Μιλάνο. Για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια, η έκθεση λειτούργησε μόνη της στα περίπτερα 16 και 20 στο Fiera Milano Rho χωρίς τη συνηθισμένη συνύπαρξη της Mipel και της MICAM (Έκθεση Αισθητικής) των οποίων μοιράζονταν οι επισκέπτες και έτσι η MIFUR κέρδιζε περίπου 20% επιπλέον επισκέπτες.

“Φέτος γνωρίζαμε ότι δεν θα είχαμε επισκέπτες που έρχονταν από τις άλλες εκθέσεις  MICAM και Mipel προκειμένου να υπάρξει προσαρμογή  προς τα διεθνή ημερολόγια. Μετά την αξιολόγηση των αντιδράσεων των επισκεπτών-αγοραστών μας σε αυτή την διεθνή οικονομική κατάσταση και παρά το σημερινό αποτέλεσμα (-11%), μπορούμε να δηλώσουμε ότι είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. Το 2015 η MIFUR εστίασε στην αποστολή της. Δεν νομίζω ότι είναι ρητορικό όταν λέω ότι σε δύσκολους καιρούς οι άνθρωποι – οι επιχειρηματίες σε αυτή την περίπτωση – έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Αυτό είναι ακριβώς ό, τι συνέβη κατά τη διάρκεια της έκθεσης των τεσσάρων ημερών. Μια καλή εικόνα από  άποψη συμμετοχών,  μαζί με ένα συγκρατημένα θετικό κλίμα που υπήρξε κατά το κλείσιμο, σημάδεψαν την εικοστή διοργάνωση,  επιβεβαιώνοντας ότι η MIFUR είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να χάνουν όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτην την εφοδιαστική αλυσίδα», κατέληξε ο Πρόεδρος.

Ο Roberto Scarpella, Πρόεδρος της Associazione Italiana PELLICCERIA (Ιταλικός Σύνδεσμος Γουνοποιών), κάνει ένα σχόλιο σχετικά με τους Ιταλούς εκθέτες: «Λαμβάνοντας υπόψη τους Ιταλούς εκθέτες της MIFUR, αυτό που ξεχωρίζει στο κλείσιμο αυτών των τεσσάρων εργάσιμων ημερών, είναι η μοναδικότητα της ιταλικής κληρονομιάς : οι επιχειρήσεις μας έχουν μια ξεχωριστή δημιουργική ικανότητα που αποτελεί αποκλειστική χαρακτηριστικό του «Made in Italy», που εκφράζεται με μια προσφορά ποιότητας με υψηλό στιλιστικό περιεχόμενο “.

Τα δεδομένα από τις διάφορες αγορές:

Ιταλία: η ιταλική αγορά εξακολουθεί να υποφέρει (-9,31%), αλλά οι εκθέτες επιβεβαιώνουν ότι η επισκέπτες- αγοραστές άρχισαν να αγοράζουν και πάλι, αφουγκραζόμενοι το ενδιαφέρον για προϊόντα των τελικών καταναλωτών.

Ευρώπη: Η Ελλάδα, η Γαλλία και η Γερμανία ήταν κάτω με μια μέση μείωση κατά 9%. Αντίθετα, η Ισπανία σημείωσε αυξητικό πρόσημο + 1,12%.

Χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης:Η Ρωσία, η αγορά αναφοράς σε αυτόν τον τομέα, εξακολουθεί να υφίσταται μείωση -34,74% μαζί με την Ουκρανία (-13,25%). Αντίθετα, οι άλλες χώρες της περιοχής ανταποκρίθηκαν καλά: Αζερμπαϊτζάν + 26,67%, το Καζακστάν + 13,75%. Αρμενία (+ 20%) και τη Ρουμανία (+ 29,41%).

Ηνωμένες Πολιτείες: άριστα αποτελέσματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες (+ 27,71%) υποστηρίχθηκαν επίσης σε αγορές τους από την ευνοϊκή συναλλαγματική ισοτιμία USD / €.

Άπω Ανατολή: Η Κίνα εξακολουθεί να αυξάνεται (+ 15,40%), σε συνδυασμό με τη σημαντική αύξηση στην προσέλευση από την Ιαπωνία (+ 31,88%).Η Κορέα, από την άλλη πλευρά ήταν σταθερή.

Από την Ασία το μόνο αρνητικό πρόσημο ήταν εκείνο του Χονγκ Κονγκ (-32,31%) – μια αγορά που επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις αγορές που γίνονται από Ρώσους καταναλωτές.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ: VALENTINA VISIGALLI – STUDIO AV
Via Perugino 15/13 20135 Milano

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria