ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Δελτίου τύπου του δήμου για την έκθεση ITB Berlin - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Δελτίου τύπου του δήμου για την έκθεση ITB Berlin

Με περισσότερους από 10.000 εκθέτες, από περισσότερες από 180 χώρες και από τις πέντε ηπείρους ολοκλήρωσε τις εργασίες της χθες Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, η τουριστική έκθεση ITB Berlin. Οι τρεις πρώτες μέρες (4-6 Μαρτίου) ήταν διαθέσιμες μόνο για εμπορικούς επισκέπτες που την προηγούμενη χρονιά ξεπέρασαν τους 114.000 σε ένα σύνολο 174.000 επισκεπτών. Οι άλλες δυο ημέρες (7-8 Μαρτίου) ήταν για τους

επισκέπτες. Τιμώμενη χώρα φέτος ήταν η Μογγολία.

Με στόχους την προβολή των εναλλακτικών μορφών -πέραν του παραθαλάσσιου- ελληνικού τουρισμού στη γερμανική αγορά, την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή μας, καθώς επίσης και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα, ο Δήμος Καστοριάς συμμετείχε στην έκθεση, ως συνεκθέτης στο περίπτερο της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, επίσημης εκπροσώπου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. 

Οι απεσταλμένοι του Δήμου Καστοριάς, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας κος Δημήτρης Πετρόπουλος και η ειδική συνεργάτης του Δημάρχου Δρ. Χριστίνα Ευαγγέλου Σούλιου, πέραν της παρουσίας τους στην έκθεση για την προβολή του Δήμου Καστοριάς συμμετείχαν σε συναντήσεις εργασίας με έλληνες και ξένους πολιτικούς παράγοντες και με επιτελείς του Ε.Ο.Τ. Επίσης, σημαντικές ήταν και οι επαφές με γερμανούς πολιτικούς και επιχειρηματίες, οι οποίες διοργανώθηκαν με τη συνδρομή της Ελληνογερμανικής συνέλευσης σε συνέχεια της πολύχρονης συνεργασίας του Δήμου Καστοριάς με το συγκεκριμένο φορέα, και είχαν ως στόχους την προσέλκυση επενδύσεων και την εύρεση εταίρων για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα. 
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria