ΓΟΥΝΑ:ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ HACKING ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΘΟΔΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ - OlaDeka

ΓΟΥΝΑ:ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ HACKING ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΘΟΔΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ

ΤΟΝ ΕΣΩΣΑΝ ΤΑ …ΚΑΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟΥ!

Πριν από έναν ακριβώς χρόνο γράφαμε για την απίστευτη υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης εναντίον τεσσάρων τουλάχιστον γουνοποιιτικών επιχειρήσεων και των πελατών τους. Διαβάστε το περσινό άρθρο ΕΔΩ. Φέτος την ίδια ακριβώς εποχή οι Hackers ξαναχτύπησαν.
Αυτή τη φορά στοχοποίησαν Καστοριανό γουνοποιό ο οποίος συνεργάζεται με Κορεάτες πελάτες οι
οποίοι δέχτηκαν email που φαίνονταν σαν να το είχε στείλει ο Καστοριανός προμηθευτής τους και τους ανέφερε ότι επειδή έχει αλλάξει λογαριασμό, θα έπρεπε να καταθέσουν τις πληρωμές σε άλλον λογαριασμό Λονδρέζικης τράπεζας.

Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και στις προηγούμενες υποθέσεις και τα χρήματα πήγαιναν σε λογαριασμό του κυκλώματος. Αυτή τη φορά όμως, οι Κορεάτες έσωσαν τον Έλληνα γουναρά αφού υποπτεύθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Μόλις είδαν το περίεργο e mail απάντησαν και ανοίγοντας ένα κύκλο ηλεκτρονικής συζήτησης με τον αποστολέα κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Μετά από αυτό τηλεφώνησαν στην Καστοριά για να επιβεβαιώσουν την γνησιότητα των e mails.

Όταν άκουσε την ιστορία ο γουναράς φυσικά έμεινε άναυδος. “Ούτε σας έστειλα, ούτε έλαβα από εσάς κάποιο σχετικό e mail” τους ανέφερε χαρακτηριστικά. Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε μια ολόκληρη κινητοποίηση. Το πρώτο που διαπίστωσε ο γουνοποιός ήταν ότι το e mail του στην ουσία είχε απενεργοποιηθεί.  Δεν μπορούσε να δεχθεί αλλά και ούτε να στείλει μηνύματα. Και αυτονόητο βέβαια είναι το γιατί. Οι Hackers γνώριζαν ότι η πρώτη κίνηση των Κορεατών θα ήταν να στείλουν σχετικό ερώτημα στο email των προμηθευτών τους. Για αυτό και το νέκρωσαν έτσι ώστε να ελέγχουν πλήρως την επικοινωνία αντικαθιστώντας στην ουσία την ηλεκτρονική εκπροσώπηση της Ελληνικής εταιρίας.

Ο γουνοποιός απευθύνθηκε άμεσα σε ΟΤΕ, αρχές και τράπεζες για να ανακτήσει τον έλεγχο του e mail του, να καταθέσει μήνυση κατ αγνώστων και να ασφαλίσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Με αυτόν τον τρόπο αποφεύχθη το κακό και η ολοκλήρωση της απάτης.
Ενδιαφέρον έχει η απάντηση που πήρε ο γουναράς όταν ρώτησε τους Ασιάτες πελάτες του, το πως “μυρίστηκαν” ΄την απάτη. “Τα μηνύματα που λαμβάναμε όταν ξεκινήσαμε να συνομιλούμε μέσω του παραβιασμένου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν γραμμένα σε άψογα αγγλικά” ήταν η απάντηση που πήρε και χαμογέλασε για την τυχερή του γλωσσική του ανεπάρκεια…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria