ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΔΕΙΩΝ ΜΜΕ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

Αρχική » Διάφορα » ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΔΕΙΩΝ ΜΜΕ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ MEDIA  ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ. 
ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΔΕΙΩΝ ΜΜΕ! ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

Αν γίνουν πράξη όσα λέει ο πρωθυπουργός της χώρας, τα σημερινά ΜΜΕ ραδιόφωνα και τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν χάσει κάθε αξία μεταπώλησης την οποία κατείχαν έως τώρα. Μουδιασμένοι οι σημερινοί ιδιοκτήτες κάνουν πως δεν πιστεύουν σε αυτά που ακούν και διαβάζουν αλλά οι σταθερή έως τώρα θέση της κυβέρνησης δείχνει πως θα έχουμε …κλάματα και
αντιδράσεις.

Από τη μια η διαμαρτυρία των καναλαρχών και ιδιοκτητών ραδιοφώνου κέντρου-περιφέρειας που διεκδικούν ιδιαίτερη αντιμετώπιση λόγω παλαιότητας, και από την άλλη η θέση της κυβέρνησης ότι τόσα χρόνια οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται εθνική περιουσία (τις συχνότητες) χωρίς κανένα ανταποδοτικό τέλος και μάλιστα εκτός των όποιων καθημερινών εσόδων πολλοί απ τους μηντιάρχες  πουλούσαν και το…χαρτί της νομίμου λειτουργίας για καθόλου ευκαταφρόνητα ποσά λόγω της ιδιομορφίας ενός αντικειμένου με μορφή κλειστού επαγγέλματος.

Όποιος ήθελε να ιδρύσει τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό σταθμό έπρεπε να αγοράσει ήδη υπάρχουσα επιχείρηση που με έναν σκανδαλώδη νόμο διατηρούσε το δικαίωμα να εκπέμπει και να λειτουργεί.
Ο αστείος νόμος νόμος νομιμοποιούσε όσους ραδιοσταθμούς και τηλεοράσεις “έτυχε” να εκπέμπουν μια συγκεκριμένη ημερομηνία του της δεκαετίας του 1990. (1. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, που λειτουργούσαν την 1η Νοεμβρίου 1999, θεωρούνται
ως νομίμως λειτουργούντες μέχρι την έκδοση της απόφασης του Υπουργού Τύπου
και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης η οποία προβλέπεται στο άρθρο 7 παρ. 2 του ν.
2328/ 1995, για την προκήρυξη συγκεκριμένων θέσεων αδειών λειτουργίας τοπικών
ραδιοφωνικών σταθμών.)Αυτό το άρθρο θα το δείτε σε διάφορες χρονικές στιγμές μέχρι το 2005 να νομιμοποιεί με αλχημιστικό τρόπο διάφορους σταθμούς σύμφωνα με τις διαθέσεις των εκάστοτε πασοκικών και νεοδημοκρατικών κυβερνήσεων. Σήμερα ο Τσίπρας μέσα στον κυκεώνα των προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει καλείται να διορθώσει και τα μιντιακά  κακώς κείμενα.Να σημειωθεί και η πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ πριν έναν μήνα περίπου που λέει και με τη βούλα του ανωτάτου συμβουλίου της χώρας ότι είναι παράνομοι όλοι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί  και επιβάλλεται προκήρυξη νέων αδειών.(ΕΔΩ)

 Δείτε τις θέσεις της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα:

  -Θα δοθεί εντολή από την Τράπεζα της Ελλάδος για έλεγχο στην χρηματοδότηση των καναλιών αλλά και την προέλευση των χρημάτων. -Ενεργοποίηση μηχανισμού για τις ζημιογόνες επιχειρήσεις.

 -Προκήρυξη διαφανή διαγωνισμού για άδειες ΜΜΕ.  Εαν τα πράξει όλα όσα λέει… Για τα ΜΜΕ, είπε επακριβώς:

 • Ενεργοποιούμε άμεσα τις διατάξεις των νόμων, οι οποίες: (α) επιτρέπουν στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διενεργούν ελέγχους για την προέλευση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων ενημέρωσης, και (β) ισχύουν για όλες τις Ανώνυμες Εταιρείες και προβλέπουν ότι μια ζημιογόνα επιχείρηση δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί επ” αόριστον χωρίς να ανακεφαλαιοποιείται.

 • Προκηρύσσουμε από μηδενική βάση διαγωνισμό για τις άδειες λειτουργίας ΜΜΕ. Στο πεδίο των δημοσίων συμβάσεων, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αναθεωρήσει το θεσμικό πλαίσιο που τις διέπει, σεβόμενη την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία.

 • Ενισχύουμε τους θεσμούς κοινωνικού ελέγχου, διαφάνειας και δημοσιότητας σε όλα τα στάδια,

 • Αυστηροποιούμε τους όρους σχεδιασμού και εκτέλεσης των δημοσίων συμβάσεων

 • Διαμορφώνουμε αντικειμενικό και διαφανές θεσμικό πλαίσιο διεξαγωγής των δημοσίων διαγωνισμών,

 • Βάζουμε τέλος στις Φωτογραφικές προκηρύξεις!

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια