Καστοριά: Βράβευση μαθητών στο διαγωνισμό έκθεσης του Αγίου Νικάνορος (φωτογραφίες) - OlaDeka

Καστοριά: Βράβευση μαθητών στο διαγωνισμό έκθεσης του Αγίου Νικάνορος (φωτογραφίες)

Καστοριά: Βράβευση μαθητών στο διαγωνισμό έκθεσης του Αγίου Νικάνορος (φωτογραφίες)
Πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό έκθεσης διοργανώνει κάθε χρόνο η Ενορία του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.

Φέτος πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά και υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα, «Τι είναι και τι ρόλο παίζει για σένα η μελέτη της Ιστορίας».


Συμμετείχαν 114 μαθητές της Ε΄ κι ΣΤ΄ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης

μας, πολλοί από τους οποίους παραβρέθηκαν την περασμένη Κυριακή το πρωί στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα δεξιώσεων του Ναού, όπου έγινε η τελετή βράβευσης.

Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, κυρίως, όταν ο Πρωτ. Ελευθέριος Συτιλίδης απευθύνθηκε στους γονείς και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να ακούμε τα παιδιά, να μοιραζόμαστε τις ανησυχίες τους, να γινόμαστε κοινωνοί των ονείρων τους, ενώ όπως είπε, «αξία έχει η συμμετοχή», δίνοντας παράλληλα πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που βραβεύτηκαν, στα παιδιά που συμμετείχαν, τους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν τα παιδιά, αλλά και στους γονείς που στηρίζουν τις προσπάθειές τους.

«Η συμμετοχή των παιδιών σε τέτοιες εκδηλώσεις, τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα κοινά της τοπικής μας κοινωνίας αλλά κυρίως να δραστηριοποιούνται, διότι εμείς θέλουμε να έχουμε ενεργούς πολίτες για να καταφέρουν να έρθουν στο μέλλον καλύτερες ημέρες», κατέληξε ο π. Ελευθέριος, ο οποίος προσπαθεί με τις δράσεις που ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια, να δίνει ερεθίσματα στα παιδιά ώστε κάποια στιγμή να ξεπεράσουμε τον κυκεώνα προβλημάτων που βιώνει η πατρίδα μας.

Τέλος, ενημέρωσε ότι θα συνεχιστεί και του χρόνου αυτή η προσπάθεια που την στηρίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, ο οποίος και αγαπάει ιδιαίτερα τα παιδιά που είναι και το μέλλον της πατρίδας μας.

Στα 5 παιδιά που βραβευτήκαν, δόθηκε από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Νικάνορος, ένα συμβολικό ποσό των 150 ευρώ για το 1ο βραβείο, 100 ευρώ για το 2ο, 100 ευρώ για το 3ο και από 50 ευρώ για το 4ο και 5ο, ενώ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν τους δόθηκε από ένα έπαινο συμμετοχής.

Τα παιδιά που βραβεύτηκαν ήταν:

1ο Σημαιοφορίδης Σαρρής – 5ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς
2ο Δέσποινα Νταμτάκη -1ο Δημοτικό Σχολείο Μανιάκων
3ο Μανώλης Τοκατλίδης – 9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς
4ο Ξένια Γουδή – 2ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς
5ο Ευθυμία Γκαμπέση – 1ο δημοτικό σχολείο Καστοριάς


Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria