ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:Ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδας για δήθεν «πάγωμα» των πληρωμών του ΕΣΠΑ - OlaDeka

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:Ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδας για δήθεν «πάγωμα» των πληρωμών του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
ΕΠΑΝ ΙΙ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

18/3/2015

Σχετικά με δημοσιεύματα της εφημερίδας “Το Βήμα” για δήθεν «πάγωμα» των πληρωμών του ΕΣΠΑ, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω.

Οι πληρωμές του ΕΣΠΑ δεν έχουν «παγώσει». Αντιθέτως, τον τελευταίο μήνα δόθηκε άμεση προτεραιότητα και έχουν υπογραφεί κατανομές πληρωμών ύψους 275 εκατομμυρίων ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για ενίσχυση της αγοράς.

Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα επιβαρημένη δημοσιονομικά, καθώς τα προηγούμενα χρόνια εξαντλήθηκε η δημοσιονομική διευκόλυνση – πληρωμές top up 95% της κοινοτικής συνδρομής των ευρωπαϊκών κονδυλίων – που προσφέρανε τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ προς τους τότε δημόσιους προϋπολογισμούς. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένα «πάγωμα» αλλά υλοποιούνται οι χρηματορροές που είχε καθορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Όσον αφορά τις «μακροοικονομικές αιρεσιμότητες» επισημαίνουμε ότι δεν έχει προκύψει κάποιο νεώτερο στοιχείο, μετά την περσινή σχετική μελέτη του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Παραπέμπουμε, τέλος, στη σημερινή κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί «παγώματος» των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, από τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Πάνο Καρβούνη.

Δήλωση του Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνου Καρβούνη (17/3/2015, ΑΠΕ-ΜΠΕ).

17/3/2015

Σχετικά με δημοσιεύματα για πάγωμα πρόσβασης της Ελλάδας σε κονδύλια του ΕΣΠΑ ύψους περίπου 25 δις, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε κατηγορηματικά ότι: «Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν υπάρχουν διακοπές, αναστολές ή οποιοδήποτε είδος «παγώματος» πληρωμών για την Ελλάδα».

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/22800
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria