Άσχημα τα νέα από τη Μόσχα - OlaDeka

Άσχημα τα νέα από τη Μόσχα

Άσχημα τα νέα από τη Μόσχα

Δεν είναι καλά για την Ελλάδα τα νέα που έρχονται από την Μόσχα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη τουριστική έκθεση MITT 2015. Οι πρώτες εκτιμήσεις των Ελλήνων που βρίσκονται στην έκθεση είτε ως έκθετες είτε ως επισκέπτες μιλούν για πτώση από 30% έως 60% στις κρατήσεις, ανάλογα με την τουριστική περιοχή. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως σε καμιά περίπτωση οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα δεν θα ξεπεράσουν τις 800 χιλιάδες από 1.2 εκατ που είχαμε πέρσι, παρά τα προβλήματα που προέκυψαν από την κατάρρευση των ρωσικών τουριστικών γραφείων. 

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι τουριστικοί παράγοντες της Ρόδου μιλούν για πτώση στο νησί κοντά στο 50%, ένα σενάριο πραγματικά εφιαλτικό. 


Ως κυριότερη αιτία αναφέρεται η μεγάλη υποτίμηση του ρωσικού νομίσματος παρά την σχετική διόρθωση που είχαμε το τελευταίο διάστημα με την πτώση της ισοτιμίας του ευρώ,
Αντίθετα με την Ελλάδα σημειώνεται αύξηση των κρατήσεων των Ρώσων σε Τουρκία και Αίγυπτο καθώς εκεί δεν υπάρχει η βίζα που για μια οικογένεια Ρώσων που θέλει να έρθει στην Ελλάδα στοιχίζει λίγο λιγότερο από 300 ευρώ. Επίσης δεν εχει να αντιμετωπίσει το ακριβό ευρώ. Εκτός αυτού όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός, η χώρα του θα πριμοδοτήσει με 5χιλ ευρώ κάθε πτήση τσάρτερ που φτάνει από την Ρωσία ενώ οι Αιγύπτιοι χαμήλωσαν αρκετά τις τιμές για την Ρώσικη αγορά σε βαθμό που εξουδετέρωσαν τον φόβο του ισλαμικού φανατισμού.
Αντίθετα η Ελλάδα δεν δείχνει ικανή να κάνει διαχείριση της κρίσης πολύ δε περισσότερο να αναστρέψει την κατάσταση. Απέναντι σε όλα αυτά οι Έλληνες αρμόδιοι μιλούν για την διαχρονική ελληνορωσική φιλία, τους ιστορικούς δεσμούς των δυο χώρων και άλλα τέτοια που καθόλου δεν επηρεάζουν την κατάσταση.

Omorfa Taxidia

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria