Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς: Δελτίο Τύπου με αφορμή το θάνατο του 20χρονου φοιτητή

Αρχική » Διάφορα » Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς: Δελτίο Τύπου με αφορμή το θάνατο του 20χρονου φοιτητή

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς: Δελτίο Τύπου με αφορμή το θάνατο του 20χρονου φοιτητή

Με αφορμή το θάνατο του 20χρονου φοιτητή από την Κρήτη Βαγγέλη Γιακουμάκη, είναι ίσως η ιδανικότερη στιγμή για τον καθένα μας να κάνει τον απολογισμό του.Απολογισμό που αφορά το κατά πόσο ο καθένας μας συμμετέχει, συμβάλλει ή ανακάμπτει την εξάπλωση του φαινομένου. Κατά πόσο η στάση του καθενός από εμάς δημιουργεί μια ευνοϊκή συνθήκη στη συνέχισή του. Με την τάση να θεωρούμε «ιδιωτική υπόθεση» το κάθε περιστατικό οποιασδήποτε μορφή βίας, υψώνουμε τα τείχη μας, κρατώντας μας απ’ έξω, με συνέπεια να μην δηλώνουμε διαθέσιμοι να γίνουμε αρωγοί στην καταπολέμηση της βίας.

Η αποστασιοποίηση και η παθητική παρατήρηση αποτελούνίσωςμια σιωπηρή ενθάρρυνση, η οποία ενισχύεται ολοένα και περισσότερο, εάν αφουγκραζόμαστε τα περισταστικά βίας, σαν ζητήματα που ο καθένας οφείλει να επιλύειμόνοςτου. Και δυστυχώςμόνοένας θάνατος, είναι ικανός να μας ταρακουνήσει προσωρινά και την επόμενηημέρα πάλι θα κλειστούμεστα τείχη μας.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς, προσφέρει τις υπηρεσίες του σε γυναίκες θύματα βίας, αλλά η υπόθεση του νεαρού φοιτητή δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει καθημερινά η δομή. Άνθρωποι μόνοι πουντρέπονται γι’ αυτό πουτουςσυμβαίνει, διστάζουν να μιλήσουν, διστάζουν να ζητήσουν βοήθεια γιατί θεωρούν πωςτο πρόβλημά τουςείναι «προσωπική υπόθεση».

Μετοντραγικό επίλογοτης υπόθεσης αυτής, πρινξεκινήσουμε να θρηνούμε, ας αναρωτηθούμε κατά πόσο η στάση μας ενισχύειτουςθύτες και αποθαρρύνει τα θύματα από το να ζητήσουν βοήθεια. Ας αναρωτηθούμε πόσοεύκολα στοχοποιούμε οτιδήποτε ξένο από εμάς ή οτιδήποτε δεν μας ταιριάζει. Ας αναρωτηθούμε κατά πόσο έχουμε επιτρέψει στα στερεότυπα να γίνουν οι άξονες των συμπεριφορών μας.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας

Τηλ. 24670 22122

Email: [email protected]

Facebook: www.facebook.com/supportwomenkastoria

Blog: supportwomenkastoria.blogspot.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια