Αποκάλυψη βόμβα από το Reuters: Η Γερμανία ζητάει από τον Τσίπρα να πάρει πίσω όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις του!

Αρχική » Διάφορα » Αποκάλυψη βόμβα από το Reuters: Η Γερμανία ζητάει από τον Τσίπρα να πάρει πίσω όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις του!

Αποκάλυψη βόμβα από το Reuters: Η Γερμανία ζητάει από τον Τσίπρα να πάρει πίσω όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις του!

– Το Reuters επικαλείται έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης
– Υποστηρίζει πως η Αθήνα δεν πρέπει να πάρει πίσω ούτε περικοπές ούτε και μεταρρυθμίσεις
– Η αποκάλυψη έρχεται μια μέρα πριν από τη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο
– Από την άνοδο στην πτώση του χρηματιστήριο
– «Θέλω να τον γοητεύσω» είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών
– «Αν θέλετε στήριξη, να μείνετε στο πρόγραμμα» στέλνει μήνυμα στην Αθήνα ο Σόιμπλε

Οι Γερμανοί δεν είναι από εκείνους που κάνουν πίσω. Και κάνουν τα πάντα για να το θυμίζουν στους… πάντες!

Την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη Γαλλία, τελευταίο σταθμό του ευρωπαϊκού μαραθωνίου του για συμμαχίες, το Βερολίνο κάνει επίδειξη δύναμης και ούτε λίγο ούτε πολύ καλεί τη νέα ελληνική κυβέρνηση να πάρει πίσω όλα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά.

Έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης που αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters και έρχεται στο φως μια μέρα πριν συναντηθούν στο Βερολίνο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέρει πως η Γερμανία θέλει από τη νέα αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας να υπαναχωρήσει στις υποσχέσεις κατά της λιτότητας που έδωσε κατά τις πρώτες μέρες της στην εξουσία και να επανέλθει στα όσα είχαν συμφωνήσει οι προκάτοχοί της με τους δανειστές.

Σύμφωνα με το Reuters, το έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης προετοιμάστηκε ενόψει της συνάντησης κορυφαίων αξιωματούχων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης την Πέμπτη, όπου θα συζητηθεί η απάντηση που θα δοθεί στις ελληνικές απαιτήσεις για διαγραφή ή αναδιάρθρωση του χρέους, τέλος των περικοπών και αντιστροφή ορισμένων αντιλαϊκών μέτρων.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη δηλώσει πως θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, να «παγώσει» ιδιωτικοποιήσεις, να επαναπροσλάβει δημοσίους υπαλλήλους και να επιστρέψει το δώρο των Χριστουγέννων σε συνταξιούχους.

Reuters

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια