O Καστοριανός Αλέξανδρος Κωτούλας φέρνει το χειροποίητο design υψηλών προδιαγραφών στα σακίδια πλάτης - OlaDeka

O Καστοριανός Αλέξανδρος Κωτούλας φέρνει το χειροποίητο design υψηλών προδιαγραφών στα σακίδια πλάτης

O Καστοριανός Αλέξανδρος Κωτούλας φέρνει το χειροποίητο design υψηλών προδιαγραφών στα σακίδια πλάτης

Τα πανέμορφα Voyager Backpacks ενός Έλληνα που τον τελευταίο χρόνο κάνουν τον γύρο των διεθνών design blogs (monoqi, the cool republic, yatzer, artnau, κτλ) κερδίζοντας τις εντυπώσεις, δικαίως

Νομίζω πως για το ευρύ κοινό μία τσάντα είναι ένα αντικείμενο πολύ πιο άμεσο από έναν καλόγερο ή ένα σκαμπό λόγου χάρη. Τα τελευταία χρόνια ειδικά οι τσάντες πλάτης έχουν γίνει καθημερινότητα ακόμη και για τους επαγγελματίες. 

Ο Αλέξανδρος Κωτούλας είναι ένας νέος Έλληνας designer και ο άνθρωπος πίσω από το one-man brand alexquisite. Γεννήθηκε στην Καστοριά το 1986, και μετά την αποφοίτησή του από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ έκανε στροφή 180 μοιρών αποφασίζοντας να ασχοληθεί με τον δημιουργικό κόσμο του design.

Από τηνΑΛΚΗΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
Μετά από εντατικά μαθήματα πάνω στο αντικείμενο υπό την επίβλεψη της Ράνιας Εμμανουηλίδου ο Αλέξανδρος έγινε δεκτός στην Design Academy του Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, μία από τις πιο σημαντικές ακαδημίες του κόσμου στον χώρο του conceptual product design. Επικεντρώθηκε στο σχεδιασμό μικροαντικειμένων εσωτερικών χώρων και επίπλων, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε την κλίση του στον χώρο των τσαντών και των υφασμάτων. 

Τον τελευταίο χρόνο το Voyager Backpack του Αλέξανδρου κάνει τον γύρο των διεθνών design blogs (monoqi, the cool republic, yatzer, artnau, κτλ) κερδίζοντας τις εντυπώσεις, δικαίως. Τον πετύχαμε στο Παρίσι όπου κάνει την πρακτική του στο τμήμα leather and travel goods της Louis Vuitton, και του ζητήσαμε να μας παρουσιάσει και να μας μιλήσει για τη δουλειά του. 

Διαβάστε τη συνέντευξη και φωτογραφίες στο LIFO
Φωτο: Juiette Chretien
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria