MARK OATEN: ΕΤΣΙ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΓΟΥΝΟΠΟΙΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ - OlaDeka

MARK OATEN: ΕΤΣΙ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΓΟΥΝΟΠΟΙΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥΝΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ
MARK OATEN: ΕΤΣΙ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΓΟΥΝΟΠΟΙΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ

Το εμπόριο γούνας έχει επιβραδυνθεί από το προηγούμενο  έτος στην Κίνα, αλλά ανατέλει κάποια αύξηση της ζήτησης από τα βόρεια τμήματα της χώρας και μάλιστα από μικρότερες πόλεις. Αυτό υπήρξε ένας ισχυρός παράγοντας στην παγκόσμια αύξηση των πωλήσεων και
των τιμών του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με παράγοντες της βιομηχανίας.

Ο Mark Oaten, διευθύνων σύμβουλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γούνας που εδρεύει στο Λονδίνο, ανέφερε ότι εκτός από το ζεστό χειμώνα, μια επιβράδυνση της οικονομίας και μια μαλθακή αγορά στα είδη πολυτελείας, συνδυάστηκαν για να κάνουν το περασμένο έτος μια δύσκολη περίοδο για τη γούνα στην Κίνα.

Ωστόσο, είπε, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί κατά τους τελευταίους μήνες, καθώς η ζήτηση της αγοράς μετατοπίζεται από τις κορυφαίες πόλεις όπως η Σαγκάη και το Πεκίνο σε μικρότερες πόλεις ακόμη και σε αγροτικές περιοχές.

“Έχουμε παρατηρήσει μια αλλαγή στο μοτίβο όπου η ζήτηση της γούνα έχει αρχίσει να αυξάνεται και πάλι σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος”, δήλωσε ο κ. Mark Oaten.

Η παραγωγή στην Κίνα υπήρξε έντονη κατά το παρελθόν, αλλά είπε ότι θα υπάρξει μια «ελαφρά επιβράδυνση” το 2015 λόγω της αδύναμης ζήτησης του περασμένου έτους, η οποία αποθάρρυνε την παραγωγή.

“Μπορούμε να προβλέψουμε  ότι οι δουλειές θα πάνε και πάλι καλά στην Κίνα. Οι αγοραστές προέρχονται από διάφορετικά μέρη της Κίνας σε σχέση με πριν», είπε.

Η Κίνα, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα έχουν γίνει οι μεγαλύτερες καταναλώτριες χώρες της γούνας, ξεπερνώντας την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και εκεί (ΗΠΑ) επανέρχεται η γούνα φέτος και η οικονομία της αναπτύσσεται. Πέρυσι, οι συνθήκες στη Ρωσία ήταν δύσκολες,  ενώ οι ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία εμφάνισαν ισχυρές πωλήσεις.

“Πριν από τέσσερα χρόνια, η Ευρώπη ήταν η πιο ακριβή περιοχή όσον αφορά την κατανάλωση, ήταν leader  δήλωσε.  “Στη συνέχεια, ένα και ενάμιση χρόνο πριν, η Ασία ξεπέρασε την Ευρώπη.”

Ο νέoς πλούτος και η εκτίμηση της γούνας ως μόδα έχουν έρθει μαζί για να κάνουν την Ασία τη μεγαλύτερη περιοχή όσον αφορά τις πωλήσεις, είπε.

Η κρίση του ρουβλίου έχει επηρεάσει και τον τουρισμό από τη Ρωσία προς την Κίνα. Κινέζοι εξαγωγείς έχουν επίσης πληγεί από την κρίση.

Ο Li Liang, πρόεδρος της επιτροπής νέων γουνοποιών επιχειρηματιών Πεκίνου και επικεφαλής των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων, δήλωσε ότι η ζήτηση από τη Ρωσία μειώθηκε κατά τον πρόσφατο χειμώνα.

Οι πελάτες “είτε έχουν λιγότερα χρήματα ή δεν μπορούν να ανταλλάξουν και να μεταφέρουν χρήματα σε εμάς», δήλωσε ο Li Liang. Οι πωλήσεις της εταιρείας του είναι στα μισά αποτελέσματα από εκείνα της ίδιας περιόδου του προηγούμενου έτους.

Η βιομηχανία της γούνας έχει επίσης προσπάθήσει να μειώσει την εξάρτησή της από τον κρύο καιρό για να αυξήσει τις πωλήσεις. Έχει ενθαρρύνει την κατανάλωση light γούνοποιιτικών προιόντων  που μπορούν να φορεθούν όλο το χρόνο, καθώς και η χρήση της γούνας ως μια μορφή trimming (συμπληρωματικό στόλισμα), καθιστώντας την πιο προσιτή για τους νέους καταναλωτές.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria