HONG KONG:70% κάτω σε ό,τι αφορά τους Ρώσους – στο 50% η συνολική μείωση εμπορικών επισκεπτών - OlaDeka

HONG KONG:70% κάτω σε ό,τι αφορά τους Ρώσους – στο 50% η συνολική μείωση εμπορικών επισκεπτών

Οι αριθμοί του …απολογισμού της Έκθεσης Γούνας του Χονγκ Κονγκ ήρθαν απλά να επιβεβαιώσουν την τραγική κατάσταση του κλάδου που όλοι ξέραμε ότι έχει εδραιωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία δύο χρόνια.

Τις δύο πρώτες ημέρες διεξαγωγής της Έκθεσης, η μείωση του αριθμού των Ρώσων εμπορικών επισκεπτών έφτασε το 70% σε σχέση με την περυσινή χρονιά, ενώ σε σύνολο η επισκεψιμότητα σημείωσε μείωση της τάξεως του 50%.

Αυτά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του ΣΕΓ, Μάκη Λαγγιώτη, ο οποίος προέβλεψε ότι σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης από τους 7.000 επισκέπτες που είθισται να δίνουν το «παρών» στον μεγαλύτερο αυτόν θεσμό του κλάδου της γούνας παγκοσμίως, φέτος ο αριθμός αυτός μετά βίας θα φτάσει τις 4.000. Επίσης, μειωμένα κατά 10.000 είναι και τα τετραγωνικά μέτρα που καταλαμβάνει η Έκθεση, ενώ το κλίμα είναι ιδιαίτερα …ζοφερό, αφού κανείς δεν έχει διάθεση για σύναψη συμφωνιών.

Μειωμένος ήταν και ο αριθμός των εκθετών (από 20 σε 12) που συμμετείχαν στο GALA, γεγονός ιδιαίτερα ενδεικτικό.

Σύμφωνα, με πληροφορίες πάντως, κάποιες …αχτίδες φωτός έλαμψαν για τους Έλληνες γουνοποιούς, αφού φάνηκε ότι το ενδιαφέρον των Ρώσων επισκεπτών στράφηκε στα ελληνικά προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Έκθεση Γούνας του Χονγκ Κονγκ συμμετέχουν συνολικά 62 ελληνικές επιχειρήσεις, με τις 47 από αυτές να χρηματοδοτούνται από την Enterprise Greece σε συνεργασία με το ΕΒΕ Καστοριάς.ΣΕΝΤΡΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria