Βόρειος Πόλος η Βόρεια Ελλάδα - OlaDeka

Βόρειος Πόλος η Βόρεια Ελλάδα

Βόρειος Πόλος η Βόρεια Ελλάδα
Σε πολιορκία χιονιά βρέθηκε και η Θεσσαλονίκη, με τις γύρω ορεινές περιοχές να ντύνονται στα λευκά

Το πέρασμα του χιονιά από τη Βόρεια Ελλάδα «έντυσε» στα λευκά τη Δυτική Μακεδονία, την Ηπειρο και μέρος της Κεντρικής Μακεδονίας, μέχρι τις παρυφές της Θεσσαλονίκης, ενώ από το μεσημέρι κινήθηκε νοτιότερα, πλήττοντας τη Θεσσαλία.

Το φαινόμενο ήταν έντονο, αλλά μικρής διάρκειας και τα προβλήματα που άφησε πίσω του ήταν ηπιότερα από αυτά που ανέμεναν οι Αρχές.

Λευκό τοπίο αντίκρισαν κάτοικοι και επισκέπτες σε Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Γρεβενά, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Χαλκιδική, Σέρρες, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη. Σε πολλές ακόμη περιοχές σημειώθηκε αραιή χιονόπτωση, ενώ στο σύνολο της Βόρειας Ελλάδας υπήρξε κάθετη πτώση της θερμοκρασίας.

Πυκνές νιφάδες χιονιού έπεσαν από τις 10 το πρωί και για τρεις ώρες και μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης χωρίς να προκληθούν προβλήματα, ενώ από την πρόσκαιρη ένταση του φαινομένου η Τροχαία υποχρεώθηκε να διακόψει την κυκλοφορία για μερικές ώρες στους επαρχιακούς δρόμους Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου και Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου, στις παρυφές της πόλης. Από το απόγευμα ο πρώτος δρόμος έκλεισε και πάλι, λόγω του παγετού.

Μόνο με αλυσίδες
Διακοπή κυκλοφορίας υπήρξε επίσης στην επαρχιακή οδό Φλώρινας ? Καστοριάς μέσω Βιτσίου, ενώ μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι δυνατή η κυκλοφορία σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του Νομού Φλώρινας, στο ορεινό δίκτυο του Νομού Καστοριάς, στους δρόμους από τα Γρεβενά προς Σαμαρίνα, Περιβόλι, Μέτσοβο και Βασιλίτσα. Επίσης, σε όλη τη βόρεια Χαλκιδική, συμπεριλαμβανομένης και της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, καθώς και στο ορεινό δίκτυο του Νομού Σερρών.

Μέχρι και 15 βαθμούς έπεσε ο υδράργυρος σε 24 ώρες σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας

Προβλήματα υπήρξαν στην Εγνατία Οδό, λόγω μικροατυχημάτων με ΙΧ και νταλίκες στην περιοχή της Κοζάνης (πέρασμα Καστανιάς) και στο τμήμα Μετσόβου – Ιωαννίνων, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα έδιναν αγώνα για να κρατήσουν ανοικτό τον αυτοκινητόδρομο.

Σε πολλές περιοχές δεν λειτούργησαν χθες τα σχολεία, ενώ στον Πολύγυρο Χαλκιδικής τα μαθήματα διακόπηκαν στις 12:30, με δυνατότητα προαιρετικής παραμονής των μαθητών μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Το θερμόμετρο έκανε «βουτιά» έως και 15 βαθμών Κελσίου μέσα σε διάστημα 24 ωρών και έδειχνε χθες το πρωί -5 σε Φλώρινα και Μέτσοβο, -4 στην Καστοριά και 0 σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Οι χιονοπτώσεις στη Β. Ελλάδα σταμάτησαν από το απόγευμα, αλλά τις διαδέχτηκε ο παγετός, με τις Αρχές να συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις, ιδιαίτερα τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Λόγω περιορισμένης ορατότητας προσγειώθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» δύο αεροσκάφη της EasyJet που είχαν προορισμό τη Θεσσαλονίκη προερχόμενα από Λονδίνο και Βερολίνο, ενώ και στα Γιάννενα δεν πραγματοποιήθηκε το μεσημεριανό δρομολόγιο από και προς Αθήνα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

ΕΘΝΟΣ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria