ΥΠ.ΕΞ: «Καταδικάζουμε την αποκρουστική και απάνθρωπη θηριωδία»

Αρχική » Διάφορα » ΥΠ.ΕΞ: «Καταδικάζουμε την αποκρουστική και απάνθρωπη θηριωδία»

ΥΠ.ΕΞ: «Καταδικάζουμε την αποκρουστική και απάνθρωπη θηριωδία»

Την καταδίκη του για τους αποκεφαλισμούς των 21 αιγύπτιων χριστιανών στη Λιβύη από τους τζιχαντιστές εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
«Η στυγερή δολοφονία 21 Αιγυπτίων Χριστιανών, στη Λιβύη, από ακραία ισλαμική οργάνωση που συνδέεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της βαρβαρότητας και της φρίκης που πρεσβεύει η τρομοκρατική αυτή ομάδα και σαφή εκδήλωση των προθέσεων των υποστηρικτών της στη Λιβύη για την εγκαθίδρυση ενός απολυταρχικού, φανατικού και μισαλλόδοξου τζιχαντιστικού καθεστώτος.

Καταδικάζουμε έντονα την αποκρουστική και απάνθρωπη αυτή θηριωδία και εκφράζουμε την μεγάλη ανησυχία μας για τις κλιμακούμενες διώξεις κατά των Χριστιανών αλλά και όλων των άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής που υφίστανται τις συνέπειες της τρομοκρατίας, του παραλογισμού και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας» αναφέρει το υπουργείο.

Και προσθέτει: «Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και διαβεβαιώνουμε όλες τις Κυβερνήσεις και τους λαούς της περιοχής ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα τους ως σταθερός υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών, όπου αυτά απειλούνται.

Υπό το φως όλων των πρόσφατων τραγικών περιστατικών και της κλιμακούμενης θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, η υλοποίηση της ελληνικής πρωτοβουλίας για την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, η οποία παρουσιάστηκε κατά το πρόσφατο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες (09.02.2015) από τον Υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, και υποστηρίζεται και από την Κυπριακή Δημοκρατία, καθίσταται πλέον επίκαιρη από ποτέ».

defencenet

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια