Καστοριά: Ενεργητική επιτήρηση της λύσσας

Αρχική » Διάφορα » Καστοριά: Ενεργητική επιτήρηση της λύσσας

Καστοριά: Ενεργητική επιτήρηση της λύσσας

– Έναρξη συλλογής δειγμάτων στο πλαίσιο της αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των εμβολιασμών

Από το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής γνωστοποιείται ότι ξεκίνησε το Πρόγραμμα Ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας.

 Η συλλογή δειγμάτων στο πλαίσιο της

αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού των αλεπούδων του έτους 2014 (Ενεργητική Επιτήρση) ξεκινά στις 21 Φεβρουαρίου 2015. Η διάρκεια της Ενεργητικής Επιτήρησης θα είναι δύο μήνες.

 Οι κυνηγοί μπορούν να προσκομίζουν αλεπούδες που θανατώνουν για το χρονικό διάστημα από την 21η Φεβρουαρίου 2015 έως την 28η Φεβρουαρίου 2015. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, η θανάτωση και συλλογή αλεπούδων διενεργείται αποκλειστικά από τα μέλη των συνεργείων δίωξης που έχουν ήδη συγκροτηθεί.
  Επισημαίνεται πως είναι απαραίτητη η επικοινωνία των κυνηγών που προτίθενται να συμμετάσχουν στην ενεργητική επιτήρηση, με τους υπευθύνους του προγράμματος,πριν τις εξορμήσεις τους, ώστε να προμηθεύονται από την υπηρεσία μας τόσο τα απαραίτητα αναλώσιμα για την δειγματοληψία και του εντύπου που απαραίτητα συνοδεύει το κάθε προσκομιζόμενο ζώο, όσο και για την λήψη οδηγιών για τον τρόπο συσκευασίας των δειγμάτων.
 Για να είναι δυνατή η λήψη αίματος, το θανατωμένο ζώο πρέπει να προσκομίζεται στο Τμήμα Κτηνιατρικής αμέσως μετά την θανάτωσή του και αφού προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο κτηνίατρο. Κάθε εβδομάδα θα γνωστοποιείται στους κυνηγετικούς συλλόγους το όνομα του εφημερεύοντος κτηνιάτρου.
Υπεύθυνοι κτηνίατροι του προγράμματος και στοιχεία επικοινωνίας:
α.α.
Ονοματεπώνυμο κτηνιάτρου
Διεύθυνση προσκόμισης θανατωμένων ζώων
Τηλέφωνο επικοινωνίας
1
Γκόγκης Χρήστος
Τμήμα Κτηνιατρικής, 6ο χλμ Καστοριάς-Μεσοποταμίας
6944724539
2
Δημοπούλου Σμαράγδα
Τμήμα Κτηνιατρικής, 6ο χλμ Καστοριάς-Μεσοποταμίας
6946781792

Για το χρονικό διάστημα από 21 έως και 28 Φεβρουαρίου, εφημερεύει ηΔημοπούλου Σμαράγδα, με τηλ. επικοινωνίας 6946781792

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια