Η πρώτη δημοσκόπηση για τη σκληρή στάση της κυβέρνησης

Αρχική » Διάφορα » Η πρώτη δημοσκόπηση για τη σκληρή στάση της κυβέρνησης

Η πρώτη δημοσκόπηση για τη σκληρή στάση της κυβέρνησης

Το 72% των Ελλήνων επικροτεί τη στάση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών και πιστεύει ότι ο Α. Τσίπρας δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Με ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξεως του 72%, δηλαδή 7 στους 10, οι Έλληνες πολίτες στηρίζουν τη σκληρή στάση που τηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέναντι στους δανειστές και τους Ευρωπαίους, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ.

Πάνω από 6 στους δέκα (65%) εκτιμά ότι η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσει την αντιπαράθεση με την τρόικα.

Μάλιστα το 75% των ερωτηθέντων, πιστεύει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων, με μόλις το 19,5% να εκφράζει τις αμφιβολίες του.

Πάνω από 6 στους δέκα (65%) εκτιμά ότι η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσει την αντιπαράθεση με την τρόικα, ενώ την καλύτερη εντύπωση (63%) έκανε, ποιος άλλος, ο Γιάννης Βαρουφάκης στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με την έρευνα το 35,5% φοβάται έξοδο από το ευρώ, ενώ μόλις το 22,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την προοπτική εξόδου από το ευρώ. Στον αντίποδα η εν λόγω προοπτική προκαλεί τρόμο στο 74% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Τέλος, είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση απολαμβάνει της στήριξης ακόμη και των ψηφοφόρων που δεν στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια