Καλούν τους Τούρκους να έρθουν και στη Δυτική Μακεδονία-Επαφές με την Εταιρεία Τουρισμού

Αρχική » Διάφορα » Καλούν τους Τούρκους να έρθουν και στη Δυτική Μακεδονία-Επαφές με την Εταιρεία Τουρισμού

Στοχευμένες κινήσεις και ολοκληρωμένες προτάσεις, ούτως ώστε το «ρεύμα» των επισκεπτών από την Τουρκία που επιλέγει προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, να εντάξει τη Δυτική Μακεδονία στην «λίστα» των περιοχών που θα επισκεφθεί, πραγματοποιεί η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας (ΕΤΔΥΜΑ).
Μάλιστα, τα μηνύματα που έλαβε, πρόσφατα, από τη διεθνή τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης ΕΜΙΤΤ ήταν θετικά σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτόρων που εκδηλώθηκε για την περιοχή.

«Τα μηνύματα που αποκομίσαμε είναι θετικά» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΕΤΔΥΜΑ Θεόδωρος Χαρτοματσίδης, συμπληρώνοντας πως «δίνουμε βαρύτητα στην αγορά της Τουρκίας».

Η γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα, αλλά κυρίως τα οθωμανικά μνημεία γίνονται πόλος έλξης για τους Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονται τη Βόρεια Ελλάδα. Ένα από τα «ατού» του προορισμού είναι, επίσης, η εύκολη πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη από την Κωνσταντινούπολη, με τις καθημερινές απευθείας πτήσεις που συνδέουν τις δύο πόλεις ή οδικώς.

Στο πλαίσιο προώθησης του τουριστικού προϊόντος στην αγορά της Τουρκίας, μία από τις επόμενες δράσεις της ΕΤΔΥΜΑ είναι η πραγματοποίηση ενός workshop στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη για τη συνολική παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (προς το τέλος Απριλίου), επεσήμανε ο κ. Χαρτοματσίδης.

«Αυτό που θέλουμε να ετοιμάσουμε με το γραφείο του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη είναι μια πιο στοχευμένη παρουσίαση της Δυτικής Μακεδονίας» εξήγησε ο γενικός διευθυντής της ΕΤΔΥΜΑ, ο οποίος, στη διάρκεια της έκθεσης, συναντήθηκε με την προϊστάμενη του γραφείου του ΕΟΤ στην Τουρκία Μαρία Ραχμανίδου.

Ο ίδιος έγινε «αποδέκτης» του ενδιαφέροντος και των εκπροσώπων δύο εκ των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων της Τουρκίας, «Jolly Tours» και «Mika Tours», που προωθούν τουρίστες από ένα δίκτυο πάνω από 1.000 τουριστικών πρακτορείων της Τουρκίας από Κωνσταντινούπολη και την ευρύτερη περιοχή. Επίσης, υπήρξε συνάντηση με τον πρόεδρο της TURSAB Basaran Ulusoy, του μεγαλύτερου Οργανισμού Τουρισμού της Τουρκίας και του γενικού διευθυντή της TUROB Ismail Tasdemir.

Η ΕΤΔΥΜΑ ετοιμάζει, επίσης, μια επίσκεψη εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου, τουριστικών πρακτόρων της Κωνσταντινούπολης και της ευρύτερης περιοχής που περιλαμβάνουν στα «πακέτα» τους την Βόρεια Ελλάδα και δημοσιογράφων από την Τουρκία, στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, ούτως ώστε να ενημερωθούν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας, το οποίο και θα αναδείξουν στη χώρα τους.

Ανοίγει τα «φτερά» της και σε άλλες αγορές
Πέραν, όμως, της τουρκικής αγοράς από την οποία αναμένονται θετικά αποτελέσματα και εντός του 2015, η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας στρέφει την προσοχή της και σε άλλες αγορές, (Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία και Αυστρία).

Μάλιστα, στις ενέργειες προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εντάσσεται και η φιλοξενία σε ειδικό ένθετο της «Figaro Hors Serie» τον προσεχή Ιούνιο σχετικά με το Δισπηλιό, όπου ανακαλύφθηκε τυχαία το 1932 ο πρώτος λιμναίος οικισμός του 5.000 π.Χ. περίπου, που δείχνει ότι η Καστοριά είχε κατοικηθεί από τους Νεολιθικούς χρόνους. Το αφιέρωμα θα γίνει για το σύνολο και τις ομορφιές όλης της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας, τόνισε ο κ. Χαρτοματσίδης.
ΑΜΠΕ

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια