Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ – Η ΠΡΩΤΗ ΡΩΓΜΗ Της Ολυμπίας Τελιγιορίδου - OlaDeka

Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ – Η ΠΡΩΤΗ ΡΩΓΜΗ Της Ολυμπίας Τελιγιορίδου

Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ – Η ΠΡΩΤΗ ΡΩΓΜΗ
Τελείωσε λοιπόν η πρώτη μάχη. Και το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο. Ο μηχανισμός της τρόικα με τα μνημόνια αποτελούν παρελθόν, η εξάρτηση της χώρας από τον δανεισμό είναι παρούσα. Αλήθεια, ποιος ενημερωμένος πολίτης, αριστερός, κεντρώος, δεξιός, με ελάχιστη συναίσθηση της πραγματικότητας, περίμενε στην πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης κάτι περισσότερο; 
Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, αυτή είναι μια πολιτική πρωτίστως επιλογή και την αποδέχεται η
συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Η Κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεσμεύτηκε στις Προγραμματικές δηλώσεις της ότι θα κάνει αυτό που πρέπει ώστε να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ. Αυτό ήταν το ”επίδικο” ζήτημα σε αυτή την πρώτη φάση. 
Ναι, το συναίσθημα μπορεί να λέει ”πάμε να τα σπάσουμε”. Η λογική απαντά ότι αυτό θα ήταν επικίνδυνο. Γιατί ούτε η κοινωνία το θέλει, ούτε ο πολιτικός συσχετισμός το επιτρέπει. Αν το έκανε η Κυβέρνηση, λίγες μόνο ημέρες μετά την εκλογή της, θα εγκατέλειπε ουσιαστικά την προσπάθεια πριν καν την αρχίσει. Θα πρόδιδε την εντολή της 25ης Ιανουαρίου, θα πρόδιδε την Ιστορική ευκαιρία που έχει ο Λαός μας να αλλάξει τη μοίρα του-και τέτοιες ευκαιρίες η Ιστορία δε δίνει συχνά. 
Η Κυβέρνηση θα κριθεί σύντομα, στους αμέσως επόμενους μήνες, από την πολιτική που θα επιχειρήσει να εφαρμόσει στο εσωτερικό πεδίο, ξεκινώντας από τη φορολογική μεταρρύθμιση, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της διαπλοκής και της γραφειοκρατίας και φτάνοντας στην ουσιαστική επαναθεμελίωση του Κοινωνικού Κράτους, της Παιδείας και της Διοίκησης. 
Χρησιμοποιώ συνειδητά το ρήμα ”επιχειρήσει”, γιατί η επιτυχία αυτής της προσπάθειας δεν είναι υπόθεση της Κυβέρνησης, είναι υπόθεση του Λαού που πρέπει να στηρίξει τη σύγκρουση με τα συμφέροντα που επέβαλαν για δεκαετίες το ”μοντέλο” της κλεπτοκρατίας που μας οδήγησε στη διαρκή αντικοινωνική και αντιπαραγωγική εξάρτηση από τον δανεισμό. 
Η Κυβέρνηση θα κριθεί ταυτόχρονα από τη δυνατότητα της να προωθήσει άμεσα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που ισοδυναμούν με όρο επιβίωσης της εναπομείνασας κοινωνικής συνοχής. 
Η πρώτη μάχη έληξε με την εφικτή νίκη. Τα δύσκολα, τα μεγάλα είναι μπροστά μας. Αν τα ”συναντήσουμε” με ενότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, θα έχουμε αλλάξει την Ιστορία της Ελλάδας και της Ευρώπης. 
Ολυμπία Τελιγιορίδου 
Μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria