Ξεκινά η Καταγραφή Απόρων στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς - OlaDeka

Ξεκινά η Καταγραφή Απόρων στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 03 Φεβρουαρίου, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς  Σωτήρη Αδαμόπουλου, προκειμένου  να δοθούν κατευθυντήριες γραμμές  για τη διαβούλευση που έχει ξεκινήσει σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, σχετικά με τη συγκρότηση «Κοινωνικής Σύμπραξης», στο πλαίσιο  εφαρμογής του Επιχειρησιακού

Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)», 2014-2020.

Στόχος της σύμπραξης αυτής, όπου συμμετέχουν  η Π.Ε. Καστοριάς, η Ι.Μ. Καστοριάς, οι Δήμοι και κοινωνικοί φορείς του Νομού  είναι να   στηριχτούν  ομάδες πληθυσμού που το έχουν πραγματικά ανάγκη.  Έτσι στο πρώτο στάδιο θα γίνει καταγραφή των  απόρων ώστε να τους παρασχεθεί τόσο  υλική βοήθεια,  όπως τρόφιμα μακράς διαρκείας  και φρέσκα, ρούχα κ.λπ.,  όσο και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, διατροφικών συμβουλών, υπηρεσιών κοινωνικοποίησης παιδιών κ.λπ., βάση κριτηρίων.
Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε Φτωχά νοικοκυριά που διαβιούν σε καθεστώς φτώχειας, ή ακραίας φτώχειας ή κινδύνου φτώχειας, Νοικοκυριά με παιδιά, και ιδιαιτέρως τα μονογονεϊκά, τρίτεκνα, πολύτεκνα  τα οποία πλήττονται περισσότερο από συνθήκες αποστέρησης, σε Πολυμελείς Οικογένειες και σε Άστεγους.
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε καμιά πηγή χρηματοδότησης δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη. Το συγκεκριμένο  πρόγραμμα  αναμένεται να ανακουφίσει συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε  πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.»

 Να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των απόρων του νομού μας θα υποβληθεί  φάκελος με τις προτάσεις μας στο αρμόδιο υπουργείο για την τελική έγκριση του ύψους της χρηματοδότησης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria