Κοπή Βασιλόπιτας Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι.Μ. Καστορίας (ΦΩΤΟ) - OlaDeka

Κοπή Βασιλόπιτας Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι.Μ. Καστορίας (ΦΩΤΟ)

Κοπή Βασιλόπιτας Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι.Μ. Καστορίας (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές η εκδήλωση της Iεράς Μητροπόλεως Καστορίας, η κοπή της Βασιλόπιτας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, η οποία ήταν αφιερωμένη στον μακαριστό Μητροπολίτη της Απελευθέρωσης της Καστοριάς Ιωακείμ Λεπτίδη.

Πλήθος κόσμου συνέρευσε στο Ξενοδοχείο ΔΕΔΗΣ, όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση, για να παρακολουθήσουν και να ακούσουν τον
προσκεκλημένο ομιλητή Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο.

Παρών στην εκδήλωση και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο οποίος συμμετείχε μαζί με τον Μητροπολίτη Φιλίππων στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν και μνήμην του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας Ιωακείμ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς για την αποδοχή της πρόσκλησής του και την παρουσία τους, ενώ τίμησε με τον Σταυρό της Παναγίας της Μαυριωτίσσης τον πολιό και σεβάσμιο Μητροπολίτη Φιλίππων κ. Προκόπιο για την πολυετή αρχιερατική του διακονία, αφού φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια στο πηδάλιο της των Φιλίππων Εκκλησίας.

Στο πρόσωπό του τιμώνται και όλοι οι Καππαδόκες, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ιερά Μητρόπολή του.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον αγώνα που καταβάλουν τα στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας και ιδιαίτερα του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών και των εν δοκιμασία συμπολιτών μας και παρουσίασε τις δράσεις του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της τοπικής Εκκλησίας.

Παράλληλα, σημείωσε το συνολικό ποσό του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως στον φιλανθρωπικό τομέα, όπου ανέρχεται για το έτος 2014 στις 528.487,84 €.

Επίσης, προσφέρθηκαν 105.600 μερίδες φαγητού προγραμματισμένες (εκτός των κρατουμένων).

Διανεμήθηκαν πάνω από εκατό τόνοι τροφίμων, 55 τόνοι ρουχισμού, φιλοξενήθηκαν δωρεάν 400 παιδιά στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις, 102 παιδιά παρελάμβαναν πρωινό στο πρόγραμμα που πραγματοποιεί η Μητρόπολή μας για τον επισιτισμό στα Σχολεία και άλλα πολλά, δείγματα της αγάπης, της διακονίας και της προσφοράς.

Να σημειώσουμε επίσης πως την εκδήλωση πλαισίωσαν χορωδιακά και χορευτικά ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Καστοριάς «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» και ο Μουσικοχορευτικος Σύλλογος «Μύησις».

0kastorias-1
0kastorias-2
0kastorias-3
0kastorias-4
0kastorias-5
0kastorias-7
0kastorias-8
0kastorias-9
0kastorias-10
0kastorias-11
0kastorias-12
0kastorias-13
0kastorias-14
0kastorias-15
0kastorias-16
0kastorias-17
0kastorias-18
0kastorias-19
0kastorias-20
0kastorias-21
0kastorias-22
0kastorias-23
0kastorias-24
0kastorias-25
0kastorias-26
0kastorias-27
0kastorias-28
0kastorias-29
0kastorias-30
0kastorias-31

0kastorias-32Ι.Μ. Καστορίας
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria