13 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου - OlaDeka

13 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

13 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου σηματοδοτεί την επέτειο από την πρώτη μετάδοση από το ραδιόφωνο του ΟΗΕ το 1946 , όταν μεταδόθηκε του πρώτο σημάδι κλήσης του: «Αυτό είναι το Ραδιόφωνο του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και καλεί τους λαούς του κόσμου!
Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου επιδιώκει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία του ραδιοφώνου , τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε πληροφορίες μέσω του ραδιοφώνου, και να ενισχύσει τη δικτύωση μεταξύ των ραδιοτηλεοπτικών φορέων. 

Το Ραδιόφωνο αναγνωρίζεται ως ένα μέσο χαμηλού κόστους , ειδικά κατάλληλο για την επίτευξη σε απομακρυσμένες κοινότητες και σε ευάλωτα άτομα : αναλφάβητοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, τις γυναίκες, τη νεολαία και τους φτωχούς, ενώ προσφέρει μια πλατφόρμα για να παρέμβει στη δημόσια συζήτηση, ανεξάρτητα από το μορφωτικό επίπεδο των ανθρώπων.


Επιπλέον, το ραδιόφωνο έχει μια ισχυρή και ειδικό ρόλο στην επικοινωνία έκτακτης ανάγκης και αρωγής σε περιπτώσεις καταστροφών .Το Radio είναι επίσης ένα αποτελεσματικό μέσο για τη μετάδοση ειδήσεων, χαρακτηριστικά, δελτία καιρού και την ψυχαγωγία και είναι ένα μέσο που είναι διαθέσιμο παντού – στο σπίτι, στην εργασία ή εν κινήσει . Το μεταβαλλόμενο πρόσωπο των ραδιοφωνικών υπηρεσιών, επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις τρέχουσες τάσεις στη σύγκλιση των μέσων ενημέρωσης, αναλαμβάνει νέες τεχνολογικές μορφές , όπως η ευζωνική, κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες καθώς και υβριδικών ραδιόφωνο (που συνδυάζει FM / DAB εκπομπές με το Διαδίκτυο ). Ωστόσο, όμως μέχρι και ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στο ραδιόφωνο σήμερα.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria