Που θα γίνουν οι 11.000 προσλήψεις στο Δημόσιο - OlaDeka

Που θα γίνουν οι 11.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Που θα γίνουν οι 11.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Με βάση το μνημονιακό πρόγραμμα θα γίνουν και φέτος οι προσλήψεις στο δημόσιο, όπως έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό της προηγούμενης κυβέρνησης. Αν και οι ανάγκες συνεχίζουν να καταγράφονται το γενικό πλαίσιο είναι ουσιαστικά προκαθορισμένο καθώς ο περιορισμός των προσλήψεων επιβάλει κάλυψη αναγκών που προκύπτουν από αποχωρήσεις.

Έτσι αν εξαιρέσει κανείς τους 1.500 ως 3.500 που θα επιστρέψουν στο δημόσιο απομένουν περίπου 11.000 νέες θέσεις.
Από αυτές η … μερίδα του λέοντος ανήκει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης λόγω των συνταξιοδοτήσεων και έτσι αναμένεται να καλυφθούν εκεί 6.940 μέσω νέων προσλήψεων.

Αμέσως μετά ακολουθούν υπουργεία και περιφέρειες με 3.500 προσλήψεις. Εδώ θα υπάρξουν πολλές προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, των οικονομικών υπηρεσιών και στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στους Δήμους ανά τη χώρα θα γίνουν 240 προσλήψεις, ενώ από 120 προσλήψεις θα γίνουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις ΔΕΚΟ, ενώ 100 ακόμη θα γίνουν σε ΝΠΔΔ που εποπτεύονται από υπουργεία.

Μιλώντας στο Mega ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Δ. Μάρδας είπε ότι στον προϋπολογισμό προβλέπονται τα χρήματα για τις παραπάνω προσλήψεις, δεν ξεκαθάρισε ωστόσο εάν θα υπάρξουν μισθολογικές αλλαγές στο Δημόσιο.newsit

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria