Αθρόα συμμετοχή στις εκδηλώσεις του ΤΕΕ/ΤΔΜ για την παρουσίαση του προγράμματος της ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών δόμησης - OlaDeka

Αθρόα συμμετοχή στις εκδηλώσεις του ΤΕΕ/ΤΔΜ για την παρουσίαση του προγράμματος της ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών δόμησης

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή διπλωματούχων μηχανικών από όλη τη Δυτική Μακεδονία, πραγρατοποιήθηκαν στην Κοζάνη (20/1/2015) και στη Φλώρινα (21/1/2015) οι εκδηλώσεις του ΤΕΕ/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Παρουσίαση προγράμματος ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών δόμησης».  
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΔΜ, κ.

Μαυροματίδης Δημήτριος, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της εφαρμογής του νέου συστήματος, όπως και την ανάγκη αγαστής συνεργασίας ιδιωτών μηχανικών και μηχανικών εργαζομένων στις Υπηρεσίας Δόμησης για την επιτυχία του προγράμματος. Επίσης κατέγραψε τη σπουδαιότητα της πραγματοποίησης τέτοιων εκδηλώσεων, εκτός από τις έδρες των Περιφερειακών τμημάτων ΤΕΕ και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, όπως εν προκειμένω στη Φλώρινα.

Τις δύο εκδηλώσεις χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος ανέφερε ότι  με την ηλεκτρονική έκδοση Αδειών Δόμησης και την επερχόμενη ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, ανοίγει μία νέα σελίδα, στο χώρο της Δόμησης, καθώς δημιουργούνται νέες συνθήκες στις σχέσεις μεταξύ κράτους και πολίτη για την εν λόγω διαδικασία, αλλά και ένα σύγχρονο περιβάλλον για την αποτύπωση, καταγραφή και επεξεργασία του κτιριακού αποθέματος της χώρας.
Με τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, όλα τα δικαιολογητικά και οι μελέτες για την έκδοση Άδειας Δόμησης, θα υποβάλλονται και θα διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά, όπως και ο προσδιορισμός του ελεγκτή δόμησης από το σχετικό Μητρώο του ΥΠΕΚΑ. Οι Υπηρεσίες Δόμησης θα πραγματοποιούν τον έλεγχο και θα διατυπώνουν  παρατηρήσεις ηλεκτρονικά, με ενημέρωση του υπεύθυνου Μηχανικού σε πραγματικό χρόνο. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γίνεται χωρίς τη φυσική παρουσία του πολίτη ή του Μηχανικού στην αρμόδια Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα το ιστορικό μεταβολών του κάθε φακέλου άδειας δόμησης, θα τηρείται ηλεκτρονικά και θα είναι διαθέσιμος στον ιδιοκτήτη, τον Μηχανικό, την αρμόδια Υπηρεσία και το ΥΠΕΚΑ.
Στον τέλος των εκδηλώσεων, ακολούθησε συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Χρήστο Σπίρτζη για τα οξυμένα επαγγελματικά και ασφαλιστικά προβλήματα των μηχανικών καθώς και ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες και προτάσεις του ΤΕΕ για την αντιμετώπιση τους, με την προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με αιχμή το Διπλωματούχο Μηχανικό. 
Για τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.
Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Μαυροματίδης

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria