Σύσκεψη στην Π.Ε. Καστοριάς με εργοδοτικούς φορείς για τον καθορισμό του αριθμού αλλοδαπών που θα απασχοληθούν στο Νομό. - OlaDeka

Σύσκεψη στην Π.Ε. Καστοριάς με εργοδοτικούς φορείς για τον καθορισμό του αριθμού αλλοδαπών που θα απασχοληθούν στο Νομό.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015, στο γραφείο  του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου σχετικά με «Τον καθορισμό του όγκου εισδοχής πολιτών τρίτων χωρών και τη διαδικασία μετάκλησης για εξαρτημένη

εργασία, εποχική  απασχόληση», κατά τα επόμενα δύο έτη.

Ανταποκρινόμενοι θετικά στο κάλεσμα του Αντιπεριφερειάρχη, παραβρέθηκαν               στη συνάντηση εργοδοτικοί φορείς που εδρεύουν στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας  ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους και τις εκτιμήσεις τους για τον αριθμό                 των ατόμων που είναι αναγκαίο να εισέλθουν στο νομό μας,  με σκοπό την εργασία. 
Αντίστοιχες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες         της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου ο Περιφερειάρχης να προτείνει          στα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης  και Πρόνοιας  τον ανώτατο αριθμό θέσεων εργασίας που κρίνεται σκόπιμο να καλυφθούν με μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις απόψεις των εργοδοτικών φορέων όσο και το συμφέρον της εθνικής οικονομίας.

Να σημειωθεί ότι  σύμφωνα με τοποθετήσεις φορέων που σχετίζονται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία (όπως συγκομιδή μήλων, φασολιών  βοσκοί προβάτων κ.λπ.) έχει παρατηρηθεί ότι οι συμπολίτες μας δεν επιθυμούν να εργάζονται στους αντίστοιχους κλάδους, παρόλο το μεγάλο ποσοστό ανεργίας που υπάρχει στο νομό μας, με αποτέλεσμα να επιλέγονται αλλοδαποί εργάτες.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria