ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ - Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΥ ΛΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Του Πάνου Κρίκη - OlaDeka

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ – Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΥ ΛΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Του Πάνου Κρίκη

Η ένδυση και η ακαλαίσθητη εξωτερική περιβολή του που λερώνει το ναό της δημοκρατίας και της ευπρέπειας από μόνη της ίσως και να μην αποτελούσε κάτι το κατακριτέο.

Με το πέρας δυόμιση χρόνων από τις τελευταίες εκλογές του 2012 όμως επιτρέπεται στον πολίτη να κρίνει βίο και πράξεις των ανθρώπων που βρέθηκαν στο βουλευτικό αξίωμα.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Διαμαντόπουλος αποδείχτηκε απαξιωτής ηθικής, και αρχών τόσο στο γενικό πολιτικό φόρουμ, όσο και στο τοπικό κοινωνικό χώρο που τον ανέδειξε στο αξίωμα και του εμπιστεύθηκε την τύχη του τόπου και  των ανθρώπων του.

Επίσης είναι αξιοσημείωτο ότι ζημίωσε και τον πολιτικό χώρο που τον τοποθέτησε (τον ΣΥΡΙΖΑ) που εξέθεσε ως πανούργος προβοκάτορας με ουκ ολίγες απίστευτες ενέργειες και δηλώσεις.

Η πολιτική και η ηθική είναι αδιαίρετο ζεύγμα και όταν η πρώτη ασκείται δίχως τα φίλτρα της δεύτερης, τότε η πρώτη καταντά, καταλήγει σε «απάτη και παναργία» κατά τον θείο Πλάτωνα

Όταν αναφέρομαι και γράφω για ηθική στην πολιτική δεν εννοώ την ηθική του παρθενικού υμένα της ανύμφευτης κόρης, γιατί η αληθινή ηθική δεν βρίσκεται εκεί αλλά στη συνείδηση, στο χαρακτήρα του ανθρώπου και είναι η αλήθεια, η αρετή, η εντιμότητα, η ευθύτητα, η ειλικρίνεια, τα καθαρά χέρια και η αδαμάντινη της συνειδήσεως του δημόσιου άνδρα.
Δεν είναι λοιπόν η εικόνα και η περιβολή που παρ όλα αυτά για κάποιον λόγο επιλέγει ο εν λόγω κύριος το αντικέιμενο με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί κανείς. 
Είναι το περιεχόμενο και η ουσία του προσβλητικού χαρακτήρα των συμπεριφορών απέναντι σε θεσμούς, επαγγελματικούς παραδοσιακούς κλάδους και ανθρώπους εκείνο που ενεργοποιεί τον συναγερμό εναντίον της απάτης σε πολιτικό επίπεδο η οποία έχει ως μοναδικό στόχο την προσωπική βόλεψη και το γάντζωμα της καρέκλας που κατα τύχη του προσφέρθηκε και αυτός λέρωσε. 
Όπως στην Ελλάδα ολόκληρη έτσι και στον τόπο μας την Καστοριά, Ζητείται ήθος. 
Πάνος Κρίκης
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria