Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος στα ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ για ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ?

Αρχική » Διάφορα » Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος στα ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ για ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ?

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος στα ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ για ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ?

Το όνομα ενός ηγέτη της Ορθοδοξίας, παγκόσμιας πνευματικής φυσιογνωμίας του αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιου είναι μεταξύ αυτών που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων στο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση που θα κάνει για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Αν και εφόσον υιοθετηθεί η παραπάνω πρόταση, είναι βέβαιον ότι θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό και θα ανατρέψει άρδην το status quo και τις κατεστημένες αντιλήψεις που υπάρχουν εδώ και χρόνια στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Το άκουσμα της είδησης φαντάζει ενδεχομένως υπερβολικό. Το αν θα πάρει… σάρκα και οστά είναι θέμα υπό συζήτηση. Το βέβαιον είναι ότι η πρόταση έχει… πέσει στο τραπέζι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, η πράγματι εντυπωσιακή αυτή πρόταση έγινε και κατατέθηκε τόσο από στέλεχος της Κουμουνδούρου, όσο και από συνεργαζόμενο με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα θα πρέπει άμεσα να καταθέσει την πρότασή του.

Πολύ περισσότερο, αφού η πρόταση του πρώτου κόμματος θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι και αυτή που θα επικρατήσει στις ψηφοφορίες (υπενθυμίζουμε, ότι στην πρώτη ψηφοφορία απαιτούνται 180 ψήφοι, στη δεύτερη 151 και στην τρίτη η σχετική πλειοψηφία αλλά μεταξύ των δύο επικρατέστερων στη δεύτερη).

Αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ φανεί ικανός να κάνει μια τέτοια μέγιστη υπέρβαση, τότε θα μιλάμε για μια πρωτοβουλία ανατροπών που θα φέρει αναταράξεις το πολιτικό και κοινωνικό ευρύτερα γίγνεσθαι.
 defencenet

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια