Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ απαντά σε κρίσιμα τοπικά και πανελλαδικά θέματα - OlaDeka

Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ απαντά σε κρίσιμα τοπικά και πανελλαδικά θέματα

ΕΡΩΤΗΣΗ . Γιατί  ΣΥΡΙΖΑ ; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Γιατί είναι η μόνη ρεαλιστική ελπίδα αλλαγής αυτής της καταστροφικής πολιτικής που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Γιατί είναι μια ήρεμη, δημοκρατική δύναμη ανατροπής. Γιατί διαθέτει το αξιακό υπόβαθρο για την εφαρμογή μιας ανθρωποκεντρικής πολιτικής.  Γιατί , πολύ απλά, δεν πάει άλλο.
Δεν πάει άλλο με τις πολιτικές της άγριας λιτότητας που είναι όχι μόνο κοινωνικά απαράδεκτη, αλλά και οικονομικά αναποτελεσματική.
Δεν πάει άλλο με την ανεργία, τη μετανάστευση των νέων, τη διάλυση της Υγείας, της Ασφάλισης, της Παιδείας.
Δεν πάει άλλο.

Και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς.
Δεν το λέει μόνο η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού. 
Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ απαντά σε κρίσιμα τοπικά και πανελλαδικά θέματα

Το λένε πλέον και πολλοί, ολοένα και περισσότεροι στην Ευρώπη, που μέχρι πρόσφατα υποστήριζαν την πολιτική της λιτότητας , αλλά αναγνωρίζουν πλέον ότι αντί για ”σωτηρία”, αποδεικνύεται η καταστροφή και του κοινού νομίσματος και της ίδιας της προοπτικής της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη που θα βάλει τέλος στην ανθρωπιστική καταστροφή των μνημονίων και θα επαναδιαπραγματευθεί με όρους εθνικής αξιοπρέπειας, κοινωνικής δικαιοσύνης και οικονομικής ανάπτυξης με τους εταίρους μας στην Ε.Ε.
ΕΡΩΤΗΣΗ  Αν αποτύχει η διαπραγμάτευση; Έξοδος από την Ευρώπη, ή ”κωλοτούμπα”;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Η διαπραγμάτευση θα γίνει και θα πετύχει.
Η ”έξοδος” είναι ένα σενάριο που το ”έκαψαν” ήδη, με δημόσιες παρεμβάσεις, δηλώσεις, άρθρα, σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι ”παίκτες” στην ευρωπαϊκή σκακιέρα- πολιτικοί, οικονομολόγοι, αρθρογράφοι,  κλπ.
Και η εξήγηση είναι απλή.
Το ”grexit”, ήταν ένα επικοινωνιακό εφεύρημα της ΝΔ, που θα είχε πράγματι βάση, αν το πρόβλημα ήταν αποκλειστικά ελληνικό. Αλλά δεν είναι. Χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία, έχουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα χρέους από εμάς. Ακόμα και αν στο Βερολίνο υπάρχουν-και υπάρχουν- κάποιοι που θα ήθελαν να μεταχειριστούν την Ελλάδα ως ”παράδειγμα προς αποφυγή”, αυτό θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για τις χώρες που σας ανέφερα για τη δική τους διαπραγμάτευση χρέους, καθώς θα δημιουργούσε ένα προηγούμενο που ουσιαστικά θα αποδείκνυε πως η Γερμανία της κυρίας Μέρκελ είναι πάνω από τους κανόνες της Ένωσης. 
Αυτό δεν πρόκειται να το δεχθούν ποτέ οι υπόλοιποι. Σας θυμίζω ενδεικτικά τις πολύ πρόσφατες δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού, του Γάλλου Υπουργού Οικονομικών, του Κεντρικού τραπεζίτη της Γαλλίας, που έχουν ως κοινό νόημα ότι ”η Ελλάδα έχει δίκιο να ζητά επαναδιαπραγμάτευση” και πως η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα πρέπει να γίνει σεβαστή.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ”χτιστεί” πάνω στη λογική της διαπραγμάτευσης και αυτό δεν αλλάζει.
Τώρα, για την περίφημη ”κωλοτούμπα”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει καλά ότι αυτή η ιστορική ευκαιρία που θα του δώσει ο λαός δεν μας νομιμοποιεί να αλλάξουμε στάση.
Γιατί αν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ανθρωπιστική καταστροφή θα οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση της υποτυπώδους, ήδη οριακής κοινωνικής συνοχής και θα απειλήσει την ίδια τη Δημοκρατία.
Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να οδηγηθεί σε μία ακραία κοινωνική σύγκρουση, ιδιαίτερα υπάρχουν ”ανοιχτά”  Εθνικά θέματα, όταν η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου είναι σε κατάσταση απόλυτης αποσταθεροποίησης.
Αυτά τα προβλήματα δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει μια κομματιασμένη κοινωνία.
ΕΡΩΤΗΣΗ Μπορεί δηλαδή να τα αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ; Γιατί οι αντίπαλοί σας ισχυρίζονται ότι οι θέσεις σας στην εξωτερική πολιτική και στα ζητήματα της εσωτερικής ασφάλειας, είναι από ”θολές” μέχρι μειοδοτικές…
ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Πριν αμφισβητήσουν κάποιοι τον πατριωτικό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ, ας κάνουν μια αυτοκριτική για την πολιτική τους ακριβώς σε αυτά τα θέματα.
Εγώ δε θα αμφισβητήσω τον πατριωτισμό κανενός, θα πω τι είναι για μένα πατριωτισμός.
Πατριωτισμός είναι να εργάζεσαι για την ενότητα και τη συνοχή της κοινωνίας.
Πατριωτισμός είναι να μην πεθαίνει κανένας άνθρωπος στη χώρα, παιδί, ενήλικας, ηλικιωμένος, από το κρύο, την πείνα , την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Πατριωτισμός είναι να διασφαλίζεις τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου και να εμπνέεις στους πολίτες το αίσθημα ότι ζουν σε μια χώρα όπου όλοι είναι ίσοι στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις, όπως το προβλέπει το Σύνταγμα. 
Πατριωτισμός είναι να περιφρουρείς το Σύνταγμα που στηρίζεται στην αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας. 
Να νομοθετεί δηλαδή η Βουλή των Ελλήνων, όχι οι τροϊκανοί και τα mail του Βερολίνου.
Πατριωτισμός είναι να εξασφαλίζεις στους νέους ένα περιβάλλον ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, την εργασία, την κοινωνική τους εξέλιξη, όχι να τους ”σπρώχνεις” στη μετανάστευση ή στην ανεργία.
Πατριωτισμός είναι να περιφρουρείς το μεγαλύτερο από τα συγκριτικά -και οικονομικά – πλεονεκτήματα αυτού του ευλογημένου τόπου: το φυσικό περιβάλλον και την ασύγκριτη πολιτιστική κληρονομιά μας.
Πατριωτισμός, με μία λέξη είναι η Ελπίδα.
Αυτή την Ελπίδα, την αισιοδοξία για το Αύριο, για τις γενιές που έρχονται, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΕΡΩΤΗΣΗ Ποια είναι η γνώμη σας για τον Αλέξη Τσίπρα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σοβαρός χωρίς να γίνεται απόμακρος, φιλικός χωρίς να γίνεται ”διαχειρήσιμος” , ειλικρινής χωρίς να γίνεται κυνικός, ηγέτης χωρίς να γίνεται αυταρχικός, οραματιστής χωρίς να χάνει την επαφή με την πραγματικότητα.
Πιστεύω ότι έχει το χαρακτήρα που χρειάζεται ο καπετάνιος που θα βγάλει το καράβι από την τρικυμία και θα το οδηγήσει με ασφάλεια σε ήρεμα νερά.
ΕΡΩΤΗΣΗ Πως θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Επίμονη στις αρχές και στις ιδέες μου, διαλεκτική στις απόψεις των άλλων, εργατική και ευαίσθητη απέναντι στις ανάγκες των πιο αδύναμων.
ΕΡΩΤΗΣΗ Είστε κτηνίατρος από επιλογή , ή κατά τύχη;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Έχω επάγγελμα, που για μένα είναι λειτούργημα και με ”γεμίζει ” ικανοποίηση. Είναι ένα επάγγελμα προσφοράς σε αδύναμα πλάσματα και αντιμετωπίζω τους ”ασθενείς ” μου με αγάπη και ευθύνη.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Aυτό δηλαδή σημαίνει πως είστε ενάντια στον κλάδο της γούνας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες είτε στο καπιταλιστικό είτε στο σοσιαλιστικό μοντέλο ανάπτυξης αφήνουν το αποτύπωμά τους στο περιβάλλον. Ο κλάδος της εκτροφής των γουνοφόρων ζώων είναι ένας κτηνοτροφικός κλάδος όπως της αιγοπροβατοτροφίας και της αγελαδοτροφίας. 
Η γούνα είναι πυλώνας ανάπτυξης για την περιοχή μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διατυπώσει τις θέσεις του για την γουνοποιία και την στήριξη του κλάδου. Είμαστε αυτοί που επισημάναμε πρώτοι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το εμπάργκο της Ρωσίας και ζητήσαμε αλλαγή στάσης της κυβέρνησης. Αυτοί που υποτίθεται πως στηρίζουν τον κλάδο είναι αυτοί που τον υπονόμευσαν με την εξωτερική τους πολιτική. Εμείς έχουμε σχέδιο που αφορά την υπεράσπιση των γουνεργατών μέσα από συλλογικές συμβάσεις εργασίας και χτύπημα της ανασφάλιστης εργασίας. Θα είμαστε αρωγοί στις μικρομεσαίες γουνοποιητικές επιχειρήσεις με την δυνατότητα χρηματοδότησής τους και μια λογική πολιτική στην ασφάλιση και την φορολόγηση. Θα στηρίξουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις αρκέι να τηρούν όρους και κανόνες υγιούς επιχειρηματικότητας. 
Προσωπικά μεγάλωσα και σπούδασα από τη γούνα. Μεγαλώσαμε μέσα στα εργαστήρια της γούνας και δουλεύαμε μαζί με τους γονείς μας για το μεροκάματο. Τον κλάδο αυτό τον πονάμε και δεν δεχόμαστε σπέκουλα γι αυτόν.
ΕΡΩΤΗΣΗ Τι είναι για σας η Καστοριά ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το σπίτι που γεννήθηκα , μεγάλωσα και ζω, η πόλη μου.
ΕΡΩΤΗΣΗ Και η Ελλάδα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η Πατρίδα μου.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria