Γερμανοί, οι μεγαλύτεροι μπαταχτσήδες στην Ιστορία! - OlaDeka

Γερμανοί, οι μεγαλύτεροι μπαταχτσήδες στην Ιστορία!

“Έχει κλείσει οριστικά το θέμα του κατοχικού δανείου” διαμηνύει το Βερολίνο…

Βλέπετε, κύριοι Σαμαρά, Στουρνάρα, Βενιζέλο, Γεωργιάδη κ.λπ., πώς εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους οι επικυρίαρχοι της χώρας…

Κι όμως, αυτοί οι άνθρωποι, οι Γερμανοί «εταίροι» μας, που μας κουνούν το δάχτυλο και επισείουν απειλές σε βάρος μας αν δεν τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και δεν αποπληρώσουμε τα έντοκα δάνεια που πήραμε μέσω των αλλεπάλληλων Μνημονίων, είναι οι πρώτοι διδάξαντες στη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, είναι οι πρωταθλητές στην παραβίαση των αποφάσεων διεθνών δικαστηρίων, είναι οι μεγαλύτεροι μπαταχτσήδες στην ευρωπαϊκή ιστορία!

Οργή προκάλεσε στους απογόνους των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, στους κατοίκους των αιματοβαμμένων χωριών και πόλεων που βίωσαν τα Ολοκαυτώματα στη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής, σε όλους τους Έλληνες που επί πέντε χρόνια στενάζουν από την πολιτική λιτότητας που επιβάλλει το δίδυμο Μέρκελ – Σόιμπλε η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας πως το Βερολίνο «δεν βλέπει να υπάρχει καμία βάση για τη διεκδίκηση επανορθώσεων από την πλευρά της Ελλάδας».

Με αφορμή τις διαρροές για το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις γερμανικές αποζημιώσεις, σύμφωνα με τις οποίες η οφειλή του Βερολίνου για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο ανέρχεται στα μόλις 11 δις ευρώ (!) –το DerSpiegel εκτιμούσε ότι ανέρχεται στα 54 δις, ενώ οικονομολόγοι εγνωσμένης αξίας έχουν αποκαλύψει στα «Επίκαιρα» ότι με τους τόκους το ποσό είναι τουλάχιστον τριπλάσιο–, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η Γερμανία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

«Σχεδόν εβδομήντα χρόνια μετά το τέλος του πολέμου το ερώτημα των επανορθώσεων έχει απωλέσει τη νομιμοποίησή του. Δεν βλέπουμε κάποια βάση σε ένα τέτοιο αίτημα. Αυτή είναι η θεμελιωμένη απάντηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που εμπεριέχει και τη νομική διάσταση του θέματος», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Και, βέβαια, απολύτως εσφαλμένα, καθώς νομικά όχι μόνο δεν υφίσταται ζήτημα παραγραφής, αλλά, αντίθετα, όλες οι ελληνικές απαιτήσεις είναι πλήρως ενεργοί.
Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria