Βαρέα όπλα βρέθηκαν στο σπίτι του Ξηρού στην Ανάβυσσο - OlaDeka

Βαρέα όπλα βρέθηκαν στο σπίτι του Ξηρού στην Ανάβυσσο

Βαρέα όπλα βρέθηκαν στο σπίτι του Ξηρού στην Ανάβυσσο

Μπροστά σε ένα βαρύ οπλοστάσιο, έχουν βρεθεί οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν το σπίτι του Χριστόδουλου Ξηρού, και τα πρώτα ευρήματα ενδεχομένως να συνδέονται με δραστηριότητες άλλων τρομοκρατικών «επωνυμιών».
Το αντιαρματικό RPG

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέσα στο σπίτι βρέθηκε μέρος από ένα αντιαρματικό RPG, ίδιου τύπου με αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί ανεπιτυχώς στην επίθεση της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» στις 14 Ιανουαρίου του 2013, εναντίον των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού. Ο ίδιος τύπος βλήματος είχε επίσης χρησιμοποιηθεί στην επίθεση κατά των γραφείων της Mercedes στη Βαρυμπόμπη και παλαιότερα, τον Ιανουάριο του 2007 στην επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας.
Τα 7 καλάσνικοφ και το μυστηριώδες κουτί.

Επίσης τα κλιμάκια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και τους τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, έχουν ανακαλύψει 7 καλάσνικοφ, εκρηκτικά, ακόμη και έτοιμες βόμβες. Ακόμη εξετάζεται ένα κουτί διαστάσεων 1 μέτρου επί 50 εκατοστών το οποίο είναι σφραγισμένο. Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς το γεγονός ότι στην αυλή του σπιτιού βρέθηκαν τουλάχιστον 10 σακιά με τσιμέντο και άμμο. Οι αστυνομικο εξετάζουν το ενδεχόμενο τα υλικά αυτά να επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε παγίδευση αυτοκινήτου, με σκοπό το ωστικό κύμα από την έκρηξη να κατευθυνθεί προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria