Τα τελευταία ονόματα για τη νέα κυβέρνηση - OlaDeka

Τα τελευταία ονόματα για τη νέα κυβέρνηση

Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει ανακοίνωσης της νέας κυβέρνησης. Όμως κι αυτή τη φορά, οι καραμπόλες δίνουν τον τόνο.

Δεν γλίτωσε τελικώς ούτε ο Αλέξης Τσίπρας από την πεπατημένη της καραμπόλας, από την οποίαν πέρασαν όλοι οι προκάτοχοί του όταν επρόκειτο να συνθέσουν ή να ανασυνθέσουν το κυβερνητικό τους σχήμα.

Σύμφωνα δε, με τις ανακατατάξεις της τελευταίας στιγμής, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Σκουρλέτης προορίζεται να χρισθεί υπουργός Εργασίας, ένα Υπουργείο το οποίο θα κληθεί κατά κύριο λόγο να εφαρμόσει το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και ως εκ τούτου να εφαρμόσει φιλολαϊκή πολιτική. Επίσης, στις εκπλήξεις συγκαταλέγεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που αντί για υπουργός Δικαιοσύνης –εκεί πάει ο Παναγιώτης Νικολούδης εκτός απροόπτου- θα αναλάβει το υπερυπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Ανασυγκρότησης.


Ο Νίκος Βούτσης κερδίζει το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, ενώ στο Υπουργείο Εξωτερικών εγκαθίσταται μια … τρόικα (Κοτζιάς, Βαλαβάνη, Χουντής). Επίσης στα νέα ονόματα, πρέπει να προστεθεί αυτό του συντονιστή των Οικολόγων Πρασίνων Γιάννη Τσιρώνη, που παίρνει το «πράσινο» χαρτοφυλάκιο.

Στα… αναμενόμενα πόστα θα τοποθετηθούν οι Γ. Δραγασάκης (αντιπρόεδρος με ευθύνη τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές), Γ.Βαρουφάκης (Οικονομικών), Γ. Σταθάκης (Ανάπτυξης), Π.Καμμένος (Άμυνας), Π. Λαφαζάνης (Παραγωγική Ανασυγκρότηση), Π. Κουρουμπλής (Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αναπληρωτή τον Δ. Στρατούλη), Αρ. Μπαλτάς (Παιδείας και Πολιτισμού) και Ν. Παππάς (Επικρατείας).
Επίσης αναζητώνται ρόλοι για τέσσερα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων (Κόλλια, Κουίκ, Νικολόπουλος και Κουντουρά), αλλά και της ΔΗΜΑΡ.thetoc

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria