ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ 2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ 2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

1η ημέρα, 6 Ιανουαρίου, Θεοφάνια 
Μετά τον αγιασμό των υδάτων ο Αϊ-Βασίλης μοιράζει δώρα σε όλα τα παιδιά στην πλατεία Δαβάκη, προσφορά του Δήμου Καστοριάς και του συλλόγου “Φίλων Καστοριανού Καρναβαλιού-ΤA ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ”. Στη συνέχεια διασχίζει την οδό Μητροπόλεως

συνοδευμένος από χαρούμενους ρυθμούς παραδοσιακής λαϊκής μπάντας και προσφέρει δώρα και κρασί σε όσους συναντά.

Από νωρίς το απόγευμα τα “Ραγκουτσάρια-Μπουλούκια” πλημμυρίζουν τις γειτονιές και τα σοκάκια της πόλης, με ζωντανή μουσική από λαϊκές μπάντας σε Καστοριανούς παραδοσιακούς ρυθμούς και αδιάκοπο χορό. 
2η Ημέρα, 7 Ιανουαρίου, Αϊ-Γιαννιού 
Το σκηνικό της προηγούμενης μέρας επαναλαμβάνεται σε ακόμη πιο έντονο ρυθμό. Από νωρίς το απόγευμα όλη η πόλη χορεύει στους γνωστούς πια ρυθμούς. Επί πλέον σήμερα τα “Ραγκουτσάρια-Μπουλούκια” επισκέπτονται φιλικά-συγγενικά σπίτια και σπίτια από εορτάζοντες (Γιάννηδες) τα οποία είναι ανοιχτά στις απρόσμενες επισκέψεις των μεταμφιεσμένων τηρώντας το έθιμο της δεύτερης μέρας. 
3η Ημέρα, 8 Ιανουαρίου, Πατερίτσα 
Η αποκορύφωση των “Ραγκουτσαριών” γίνεται την ημέρα αυτή με την παρέλαση στην οδό Μητροπόλεως με ώρα έναρξης 14:00. Η διαδρομή που ακολουθούν τα “Ραγκουτσάρια-Μπουλούκια” είναι, Δημαρχιακό Μέγαρο, οδός Μητροπόλεως-Τσαρσί και μέσω της πλατείας Ομονοίας, καταλήγουν στην πλατεία «Ντολτσό». Η παρέλαση έχει διαγωνιστικό και μη μέρος. Όσα μπουλούκια συμμετέχουν στο διαγωνιστικό μέρος θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδρομή (Δημαρχείο – πλατεία Ντολτσό) στις 17:00. 
Ο Δήμος Καστοριάς και οι Καστοριανοί υπόσχονται σε όλους ένα ξέσπασμα χαράς, κεφιού και γλεντιού. 
ΝΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ 
Πληροφορίες 
Γραφείο Πολιτισμού 
Ανδρέας Κυπαρίσσης 
Αθ. Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”) 
Τηλ. 2670 28999 

Fax: 24670 22655 
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria