Ρώσος πρέσβης στη Βουλγαρία: «Δώρα όπως ο South Stream δεν πέφτουν από τον ουρανό» - OlaDeka

Ρώσος πρέσβης στη Βουλγαρία: «Δώρα όπως ο South Stream δεν πέφτουν από τον ουρανό»

«Κανείς δεν δίνει έτσι, ένα ‘δώρο από τον ουρανό’, όπως είναι ο South Stream. Όταν έχουμε διανύουμε μια ευοίωνο περίοδο ή έχουν ευχάριστα γεγονότα, πρέπει να αγωνιζόμαστε για να τα κρατήσουμε. Ακόμη, αν θέλετε, πρέπει να δείξουμε και τα δόντια μας, στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων για το καλό όλων. Ωστόσο, εάν παραμένουμε μικροί ενόψει των γεγονότων, είμαστε αδύνατοι για να κάνουμε κάτι», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στη Βουλγαρία, Γιούρι Ισάκοφ.

«Πιστεύω ότι το να ανήκετε σε μια ομάδα ή συμμαχία όπως είναι το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλες ενώσεις, κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να αγωνισθεί για τα εθνικά της συμφέροντα, αυτό δεν αποκλείει τη συμμετοχή της στην ομάδα αυτή», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Εγώ, ακούω συνέχεια, ‘είμαστε μια μικρή χώρα και δεν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας’. Η θέση αυτή είναι ιδιαίτερα αντιπαραγωγική. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχουν χώρες που είναι απολύτως συγκρίσιμες με τη Βουλγαρία, και ως προς το μέγεθος, την οικονομία και την πολιτική κατάσταση. Ωστόσο, βρίσκουν τη δύναμη να υπερασπισθούν τα εθνικά τους συμφέροντα. Στη Βουλγαρία, ωστόσο, λείπει ένα πράγμα-η πολιτική βούληση», δήλωσε ο Ισάκοφ.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατέστησε σαφές ότι το έργο South Stream έχει τελειώσει. Ωστόσο, ο ίδιος είπε, επίσης, ότι ενδεχομένως η Ρωσία είναι έτοιμη να φέρει το φυσικό αέριο στα τουρκο-ελληνικά σύνορα και εκεί να δημιουργηθεί ένα κομβικό σημείο για το αέριο, για παράδειγμα προς τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας», είπε ο Γιούρι Ισάκοφ.
The Hellenic Information Team

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria