Η δημοπρασία Δεκεμβρίου της Saga Furs πήγε καλύτερα από τα αναμενόμενα σε μια απρόβλεπτη παγκόσμια αγορά - OlaDeka

Η δημοπρασία Δεκεμβρίου της Saga Furs πήγε καλύτερα από τα αναμενόμενα σε μια απρόβλεπτη παγκόσμια αγορά

Τα Οικονομικά προβλήματα στη Ρωσία, επηρέασαν τις πωλήσεις Δεκεμβρίου αρκετών τύπων γουνοδερμάτων εξαρτώμενων από τη Ρωσική αγορά. Από την άλλη, είδαμε ότι ο κρύος καιρός τόνωσε τις πωλήσεις στην Κίνα από τη δεύτερη κιόλας εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Ο κρύος καιρός προβλέπεται να συνεχιστεί στην Κίνα κι αυτό εκτιμάτε πως θα έχει θετική επίδραση στις επακόλουθες δημοπρασίες. Στις Δυτικές αγορές, η
γούνα βρίσκεται στο προσκήνιο της μόδας, γεγονός που είχε θετική επίδραση στις πωλήσεις Δεκεμβρίου.
Στη δημοπρασία παρέστησαν περισσότεροι από 300 αγοραστές από όλες τις αγορές και οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν στο  ξενοδοχείο Scandic Park στο Ελσίνκι, λόγω των εργασιών ανακαίνισης στις εγκαταστάσεις της  Saga Furs στην Vantaa.

Υψηλές τιμές για τα καλής ποιότητας velvet
Η προσφορά αποτελείτο από 794 000 Saga mink εκ των οποίων πωλήθηκε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%. Η μέση τιμή αρσενικών/θηλυκών ανήλθε στα 37 ευρώ, με τα αρσενικά να ανέρχονται κατά μ.ο. στα 47 και τα θηλυκά στα 27 ευρώ. Η καλή ζήτηση από την Κίνα οδήγησε σε ισχυρό ανταγωνισμό, κυρίως για τα υψηλής ποιότητας θηλυκά velvet. Τα επίπεδα τιμών των μινκ ήταν σταθερά έως και υψηλότερα σε σύγκριση με τα επίπεδα τιμών της δημοπρασίας Ιουνίου στην Κοπεγχάγη. Τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ρωσική αγορά οδήγησαν σε μειωμένη ζήτηση εμπορικότερων ποιοτήτων μινκ, με αποτέλεσμα χαμηλά ποσοστά πώλησης στα καφέ αρσενικά. Η προσφορά των μινκ πωλήθηκε κυρίως στο Χονγκ Κονγκ/Κίνα με καλή υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή βιομηχανία μόδας.

Επιπλέον αναβάθμιση στην ταξινόμηση των μινκ
Η Saga Furs συνεχίζει να εισάγει νέες τεχνολογίες στην ταξινόμηση. Μια ανώτερη νέα μέθοδο ταξινόμησης του μήκους του σταχιού, εισήχθη κατά την έναρξη της νέας σεζόν. Όλα τα αρσενικά μεγέθους 20 και 1 καθώς και όλα τα θηλυκά, εκτός από αυτά μεγέθους 2 στους κύριους τύπους, ταξινομούνται με νέα αυτοματοποιημένα μηχανήματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 50% όλων των Black, Mahogany, Brown και Glow mink θα ταξινομούνται αυτόματα κατά την διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Κατά την επόμενη σεζόν, όλα τα γουνοδέρματα των προαναφερόμενων τύπων, θα ταξινομούνται με τα αυτόματα μηχανήματα. Πιο ακριβείς μετρήσεις μήκους τρίχας επιτρέπουν στην Saga Furs να προσφέρει μια βελτιωμένη συλλογή γουνοδερμάτων στους πελάτες της, ενώ παράλληλα ελαφρώς αυξάνει τα δέρματα που ταξινομούνται ως velvets.

Οι Blue fox πωλήθηκαν σε αυξημένες τιμές ενώ οι υπόλοιπες αλεπούδες είχαν επιλεκτική ζήτηση
Η προσφορά αποτελείτο από 230 000 Saga fox. Οι Blue fox πωλήθηκαν κάτω από σκληρό ανταγωνισμό, τα μεγάλα μεγέθη πωλήθηκαν σε σταθερές τιμές, τα μικρότερα μεγέθη αυξήθηκαν κατά 5-10% σε σύγκριση με τα επίπεδα τιμών Σεπτεμβρίου. Κύριοι αγοραστές ήταν το Hong Kong / China, ενώ μικρότερες ποσότητες αγοράστηκαν από την Ευρωπαϊκή βιομηχανία μόδας. Η έλλειψη παραγγελιών από την Ρωσία επηρέασαν τις πωλήσεις των υπόλοιπων τύπων αλεπούς με αποτέλεσμα να έχουμε χαμηλά ποσοστά πωλήσεων και ελαφρώς χαμηλότερες τιμές.
Η δημοπρασία Μαρτίου της Saga Furs θα πραγματοποιηθεί σε ολοκληρωτικά ανακαινισμένες εγκαταστάσεις.
Η επόμενη δημοπρασία της Saga Furs θα πραγματοποιηθεί σε μια ολοκληρωτικά ανακαινισμένη αίθουσα δημοπρασιών μεταξύ 10–20 Μαρτίου 2015. Η ανακαινισμένη αίθουσα δημοπράτησης θα χωράει επιπλέον 115 αγοραστές. Η δημοπρασία Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την American Legend Cooperative και την Fur Harvesters Auction Inc.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria