Τα Γιάννενα πρωτοπορούν με το πρώτο Light Festival στην Ελλάδα

Αρχική » Διάφορα » Τα Γιάννενα πρωτοπορούν με το πρώτο Light Festival στην Ελλάδα

Το Κάστρο των Ιωαννίνων,στο φως του luminous

Τα Γιάννενα πρωτοπορούν και το πρώτο Light Festival στην Ελλάδα, αλλά και τα Βαλκάνια, έρχεται στην πόλη λίγο πριν το τέλος αυτής της χρονιάς. Από τις 29 έως τις 31 Δεκεμβρίου καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό δημιουργούν έργα στην καρδιά των
Ιωαννίνων, στοχεύοντας στην ανάδειξη των μνημείων της πόλης, των περιοχών φυσικού κάλους και του ιστορικού εμπορικού κέντρου.

Σήμερα το βράδυ,το φως μεταμόρφωσε το Ρολόι και το Κάστρο της πόλης!Το Ρολόι των Ιωαννίνων με τις έντονες αντιθέσεις φωτός-σκιάς, θερμού- ψυχρού και τις ήπιες εναλλαγές χρωμάτων θα αναδειχθεί στο νυχτερινό αστικό τοπίο, μέσω της χρήσης του φωτός. 
Ο Ιωάννης Γκέκας είναι ο σχεδιαστής του φωτισμού, μηχανολόγος μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές αρχιτεκτονικού φωτισμού στο φημισμένο Bartlett School of Architecture / UCL.Στα τείχη του Κάστρου, κόκκινες και μπλε λάμπες φθορισμού θα δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο οπτικό παιχνίδι για τους θεατές. 
Ο … μεταμορφωτής του Κάστρου είναι ο Παναγιώτης Τομαράς, κινηματογραφιστής και
interdisciplinary artist, κάτοχος τωνμεταπτυχιακών διπλωμάτων «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης» της Ανώτατης Σχολής Καλών της Αθήνας και «ArtScience Interfaculty» από το Royal Conservatory and Royal Academy of Arts .Οι ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ είναι του Μενέλαου Συκοβέλη.

epirusgate
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια