Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων βίας κατά των γυναικών στην Καστοριά! - OlaDeka

Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων βίας κατά των γυναικών στην Καστοριά!

Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων βίας κατά των γυναικών στην Καστοριά!

Kάθε βδομάδα ένα καινούργιο περιστατικό στην Καστοριά!

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς αντιμετωπίζει ένα τουλάχιστον περιστατικό κάθε βδομάδα.

Τα παραπάνω στοιχεία ανέφεραν οι υπεύθυνοι του κέντρου στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στο ΤΕΙ Καστοριάς, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Καστοριάς και η AEGEE Καστοριάς.

«Δυστυχώς, ενώ γίνονται διάφορες προσπάθειες αλλά και πάρα πολλά προγράμματα υλοποιούνται για να καταπολεμηθεί αυτό το κοινωνικό πρόβλημα, παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Αρκεί να σκεφτούμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία μιας τελευταίας μελέτης, μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως θα πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας ή σεξουαλικής κακοποίησης. Το ποσοστό αυτό είναι τεράστιο.

Στο Νομό μας δυστυχώς υπάρχουν περιστατικά. Σχεδόν κάθε βδομάδα αντιμετωπίζουμε ένα καινούργιο περιστατικό, ξέχωρα από τα προηγούμενα τα οποία συνεχίζουμε να βλέπουμε. Είναι μεγάλος ο αριθμός για μια μικρή περιοχή. Από τη Γενική Γραμματεία που τους στείλαμε τα στατιστικά στοιχεία, μας είπαν ότι με βάση των πληθυσμό, τα νούμερα αυτά είναι αρκετά μεγάλα………..

Ελένη Ψωμαδάκη

Από την εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria