ΚΑΣΤΟΡΙΑ:ΠΟΣΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ - ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:ΠΟΣΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ – ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ

Στα περσινά επίπεδα κυμαίνονται οι κρατήσεις για τις γιορτές στην περιοχή της Καστοριάς με τις περίπου 4.000 κλίνες. Οι κρατήσεις αφορούν όμως κυρίως το τριήμερο των «Ραγκουτσαριών», τον Ιανουάριο, τη στιγμή που οι ξενοδόχοι της περιοχής εξακολουθούν να αναζητούν τον τρόπο για ν’ αντισταθμίσουν -έστω σε κάποιο βαθμό- τις μεγάλες απώλειες από την κάθετη μείωση του αριθμού των ρώσων τουριστών.


«Κάποτε οι Ρώσοι έρχονταν εδώ ως εμπορικοί επισκέπτες για τη γούνα και ταυτόχρονα έκαναν τουρισμό. Τώρα, με την ισοτιμία του ρουβλιού, το κακό κλίμα που δημιούργησε το εμπάργκο και τα γενικότερα προβλήματα, έχουμε πολύ μεγάλες απώλειες, οι οποίες δεν είναι εύκολο να υπολογιστούν σε αριθμούς, αλλά προκαλούν προβλήματα βιωσιμότητας στον κλάδο» υποστηρίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Ιορδάνης Μιχαηλίδης.

Κατά τον ίδιο, αν και υπάρχει κάποια ζήτηση, είναι πολύ νωρίς για να φανεί αν το ενδιαφέρον αυτό θα μετουσιωθεί σε πραγματικές κρατήσεις. «Έχουμε κάποιες κρατήσεις από μεμονωμένους τουρίστες. Αν όμως τελικά δεν υπάρχει ζήτηση ή δεν μας ευνοήσει ο καιρός, τότε υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να ακυρωθούν οι εκδρομές» σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης.
ergoliptesxalkidiki
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria