Στην Καστοριά ο Τσίπρας για να κατευνάσει τους γουνοποιούς από τη διγλωσσία του κόμματός του - OlaDeka

Στην Καστοριά ο Τσίπρας για να κατευνάσει τους γουνοποιούς από τη διγλωσσία του κόμματός του

σ.σ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΑΦΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ.

«Κάηκε η… γούνα τους» στον ΣΥΡΙΖΑ και βάζουν τον Αλέξη Τσίπρα να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά». Οι χιλιάδες γουνοποιοί και όσοι ζουν από τον κλάδο, στην Καστοριά, είναι δυσαρεστημένοι από τη θέση που εξέφρασε όργανο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι οικολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ κατά των γουναράδικων της Καστοριάς

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βάλει ένα ακόμη… αυτογκόλ. Και πραγματικά είναι απορίας άξιον πώς θα κληθεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας, όταν στην Κουμουνδούρου δεν μπορούν να εκφράσουν μια κοινή θέση για τον κλάδο της… γουνοποιίας!

Ετσι, ο Αλέξης Τσίπρας κλείνει «ραντεβού στα γουναράδικα», όπως ήταν η αγαπημένη φράση του Αρη Βελουχιώτη, ο οποίος φυσικά της είχε προσδώσει εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που θα επιχειρήσει να δώσει σε λίγες μέρες ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί στις 20 Δεκεμβρίου την Κοζάνη, όπου θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς, και θα μιλήσει σε συγκέντρωση. Ηδη από τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν σε επικοινωνία με τους γουνοποιούς της Καστοριάς, μεταφέροντας την επιθυμία του να τους συναντήσει.

Οι σχέσεις του κόμματος με τους γουνοποιούς του ακριτικού νομού διαταράχθηκαν ξαφνικά με αποκλειστική ευθύνη του κόμματος!

Πριν από λίγες μέρες και με αφορμή την παγκόσμια κινητοποίηση κατά της γούνας, η Ομάδα για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων/ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε με άρθρο της στην «Αυγή» την αμέριστη υποστήριξή της στις διαμαρτυρίες που διοργανώνονται από κινήσεις και οργανώσεις κατά της γούνας και στην Ελλάδα και ζήτησε την απαγκίστρωση της χώρας από τον κλάδο της γουνοποιίας! «Η πολιτική της παρούσας κυβέρνησης υπέρ του κλάδου της γούνας μάς βρίσκει αντίθετους, καθώς ενισχύεται και προωθείται μια δραστηριότητα που εμπεριέχει σκληρή κακοποίηση νοημόνων και συναισθανόμενων ζώων, ενώ ταυτόχρονα κατευθύνει τους επιχειρηματίες σε αβέβαιες επενδύσεις, εξαρτώμενες και από κρατικές επιδοτήσεις με χρήμα των δεινά φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις κινήσεις για την αντικατάσταση του παραγωγικού μοντέλου στην περιοχή και καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να βάλει άμεσα φρένο στην ανάπτυξη της γουνοποιίας και στην ίδρυση νέων εκτροφείων», ανέφερε μεταξύ άλλων το άρθρο.

Οι γουνοποιοί πέρασαν στην αντεπίθεση. Με άρθρο τους στην ίδια εφημερίδα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας ,Δημήτρης Κοσμίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η γουνοποιία είναι ίσως από τους ελάχιστους κλάδους που έχουν απομείνει στη χώρα μας εντάσεως εργασίας, καθώς το 85% της επεξεργασίας του προϊόντος κατασκευάζεται στο χέρι. Ο Νομός Καστοριάς είναι ο 7ος σε εξαγωγές από όλους τους νομούς της χώρας. Εάν υιοθετηθούν προτάσεις για κλείσιμο του κλάδου, η περιοχή θα βιώσει πρωτοφανές οικονομικό και κοινωνικό σοκ. Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικά ο Νομός Καστοριάς καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας πανευρωπαϊκά εδώ και χρόνια».

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, θέση έπρεπε να πάρει και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. Επέλεξε να γυρίσει την πλάτη και να αποκηρύξει τις θέσεις των συντρόφων του και να ταυτιστεί με εκείνες των γουνοποιών της περιοχής του. «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πως δεν τίθεται ζήτημα “κατάργησης” ενός κλάδου της οικονομίας μας, όπως αυτού της γούνας, που αποτελεί έναν από τους τρεις βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του νομού μας», ανέφερε.

Αγγελος Αγγελίδης
[email protected]

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria