Ντόροθι Κίνγκ: «Προτιμώ να με αποκαλούν Ελληνίδα πόρνη παρά Σκοπιανή» - OlaDeka

Ντόροθι Κίνγκ: «Προτιμώ να με αποκαλούν Ελληνίδα πόρνη παρά Σκοπιανή»

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός,

Η Ντόροθι Κίνγκ απάντησε με πολύ σκληρό τρόπο σε απειλές που δέχεται επειδή «κρύβει την αλήθεια για τα Σκόπια»

Η Ντόροθι Κίνγκ είναι η Αμερικανίδα αρχαιολόγος που έχει πρόσφατα συμμετέχει στη συζήτηση για τις αξιώσεις της ΠΓΔΜ στο όνομα Μακεδονία, αλλά και εκείνη που είχε προτείνει το ότι ο τάφος της Αμφίπολης προοριζόταν για το Μέγα Αλέξανδρο. Όπως η ίδια έγραψε στο twitter δέχεται απειλές επειδή «κρύβει την αλήθεια για τα Σκόπια» δηλαδή το γεγονός ότι αποτελούν τη χώρα στο έδαφος της οποίας βρισκόταν κάποτε η Αρχαία Μακεδονία.

Για την ακρίβεια η ίδια δηλώνει ότι δέχεται χαρακτηρισμούς όπως «Ελληνίδα πόρνη». «Σοβαρά; Ένας ηλίθιος μου στέλνει απειλές επειδή είμαι ελληνίδα πόρνη που κρύβει την αλήθεια για τα Σκόπια;» ήταν το tweet της αρχαιολόγου.
Η ίδια απαντάει με έναν ιδιαίτερα δεικτικό τρόπο, στον χαρακτηρισμό λέγοντας πως «Προτιμώ να με αποκαλούν Ελληνίδα πόρνη παρά Σκοπιανή». Πέρα από το θυμό της προς το άτομο από το οποίο δέχεται τις απειλές, διαφαίνεται στην απάντησή της και ένας υποτιμητικός τόνος για την ΠΓΔΜ, πιθανόν λόγω της γενικότερης προκλητικής συμπεριφοράς εθνικιστικών ομάδων από το νεαρό βαλκανικό κράτος οι οποίες μάλιστα χαίρουν και της υποστήριξης της κυβέρνησης.

Η Athens Voice δημοσιεύει απόσπασμα προγενέστερου σχολίου της αναφορικά με το παρελθόν της γεωγραφικής περιοχής στην οποία βρίσκονται σήμερα τα Σκόπια. «Ομολογουμένως οι αρχαίοι Μακεδόνες κατέκτησαν την περιοχή, όμως ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε επίσης το σύγχρονο Ιράν και το Αφγανιστάν και καμία από αυτές τις χώρες δεν ισχυρίστηκε ότι υπήρξε τμήμα της Αρχαίας Μακεδονίας» ήταν η δήλωση της Ντόροθι Κίνγκ.

Είναι αξιοσημείωτες οι απαντήσεις της Κίνγκ, δεδομένου ότι πέραν από την καθαρά ακαδημαϊκή, στην πολιτική συζήτηση δε συμμετέχουν ενεργά άνθρωποι πέραν από πλευρές με συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες. Η ίδια άλλωστε δεν αναφέρεται ούτε σε ζητήματα Πολιτιστικής ταυτότητας αλλά επικεντρώνεται στο να διαλύσει τη βάση του ιδεολογήματος της Μακεδονικής Εθνικής ταυτότητας, αναφέροντας ότι ούτε γεωγραφικά η ΠΓΔΜ δεν συμπίπτει με την αρχαία Μακεδονία.

ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria