Καστοριά: Αλλαγή σκυτάλης στην ΑΝΚΑΣ - OlaDeka

Καστοριά: Αλλαγή σκυτάλης στην ΑΝΚΑΣ

Αλλαγή σκυτάλης είχαμε στην ΑΝΚΑΣ, όπου, Πρόεδρος ανέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος και Αντιπρόεδρος, ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής.

Η ανάδειξη νέων προέδρου και αντιπροέδρου έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η οποία πραγματοποιήθηκε στην ΑΝΚΑΣ την π. Τρίτη 17 Δεκεμβρίου.

Οι κ.κ. Αδαμόπουλος και Αγγελής αντικατέστησαν τους κ.κ. Σαββόπουλο και Χατζησυμεωνίδη οι οποίοι δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις θέσεις του Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχου αντίστοιχα.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΑΝΚΑΣ Δημήτρης Σαββόπουλος, λίγο πριν παραδώσει τα ηνία προέβη σε έναν μίνι απολογισμό των δράσεων που έγιναν κατά τα τελευταία τριάμισι χρόνια.

Τόνισε ότι στόχος όλων ήταν η στήριξη της εταιρείας και πως το Δ.Σ., δεν στοίχησε σε αυτή ούτε ένα ευρώ, καθώς ο ίδιος ως πρόεδρος δεν ελάμβανε τον μισθό του ενώ τα μέλη του Δ.Σ., δεν πληρώνονταν για την παρουσία τους στις συνεδριάσεις.

«Εκμεταλλευτήκαμε όλα τα προγράμματα που είχαμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε. Όπως το Leader και το ΟΠΑΧ. Είμαστε από τις λίγες αναπτυξιακές που εκδώσαμε τέσσερις προσκλήσεις. Αυτό σημαίνει περισσότερο φόρτο εργασίας για τους υπαλλήλους . Τελευταία υπογράψαμε μια αναπτυξιακή σύμπραξη όλων των φορέων στη Δυτική Μακεδονία με θέματα κοινωνικής συνοχής, συνολικού προϋπολογισμού 380.000 ευρώ με ένα ποσοστό συμμετοχής γύρω στο 6%, δεν αφήσαμε κάτι ανεκμετάλλευτο.

Είχαμε και εκκρεμότητες από τα προηγούμενα Δ.Σ., όπως τις αγωγές κάποιων συμβασιούχων που ζητούσαν να μονιμοποιηθούν. Όλα αυτά ξεκαθάρισαν, πήγαμε με τη νόμιμη οδό, δικαιωθήκαμε στο Δικαστήριο και αφήνουμε μια υγιή επιχείρηση η οποία πρέπει να στηριχθεί από τους τοπικούς φορείς γιατί είναι ένα σημαντικό εργαλείο το οποίο βοηθάει στην εκμετάλλευση και διεκπεραίωση πολλών ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Κατά καιρούς απασχολήθηκε προσωπικό το οποίο προσλαμβάνονταν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, δεν έγιναν φωτογραφικές προκηρύξεις.

Πιστεύω ότι είχαμε μια σημαντική πορεία στην περιοχή της Καστοριάς», σημείωσε ο κ. Σαββόπουλος.

Ο κ. Σαββόπουλος αναφέρθηκε και στη φήμες που κυκλοφόρησαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με το κλείσιμο των τοπικών αναπτυξιακών και τη διατήρηση μόνο της Αναπτυξιακής Κοζάνης, λέγοντας ότι παρόμοια σχόλια γινόταν και πριν από τέσσερα χρόνια , ωστόσο όπως δήλωσε, η προηγούμενη περιφερειακή αρχή τα είχε διαψεύσει.

«Ακούω πάλι διάφορους ψιθύρους ότι καλό θα είναι να καταργηθούν οι Αναπτυξιακές Καστοριάς, Γρεβενών και Φλώρινας και να παραμείνει μια, με έδρα την Κοζάνη.

Πιστεύω ότι οι νέες περιφερειακή και δημοτική αρχή, θα πρέπει και οφείλουν να δηλώσουν, ότι κάτι τέτοιο δεν θα ισχύσει γιατί ξέρουμε ότι όταν το μοντέλο γίνεται μεγαλύτερο με έδρες άλλες περιοχές λειτουργεί αρνητικά και δεν συμφέρει τους πολίτες της Καστοριάς», ανέφερε.

Η γενική συνέλευση και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., της ΑΝΚΑΣ θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2015.

Ελένη Ψωμαδάκη

Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria