Καστοριά: Η εκδήλωση «Η εθνογραφική μεθοδολογία σε σχολικά προγράμματα τοπικής ιστορία» (φωτογραφίες – ηχητικό) - OlaDeka

Καστοριά: Η εκδήλωση «Η εθνογραφική μεθοδολογία σε σχολικά προγράμματα τοπικής ιστορία» (φωτογραφίες – ηχητικό)

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης N. Καστοριάς και o Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης N. Καστοριάς, διοργάνωσαν εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης: «Η εθνογραφική μεθοδολογία σε σχολικά προγράμματα τοπικής ιστορία»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 στο Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης, από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας & Πολιτισμού κ. Λ. Παπαδημητρίου και από τον κ. Π. Κώττα, εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ένωσης Καστοριάς.

Ακολούθησε ομιλία για την εθνογραφική μεθοδολογία του κ Β. Δαλκαβούκη, Καθηγητή στο τμήμα Ιστορίας και Εθνογραφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και παρουσίαση επιλεγμένων προγραμμάτων από Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Νομού:

«Από πού είσαι ποταμάκι;» 1ο Νηπιαγωγείο Μανιάκων – Παρουσίαση του προγράμματος από τη Νηπιαγωγό Δέσποινα Γούλα

« Click στην ιστορία, στη γειτονιά του σχολείου μας» 2ο Δ.Σ Καστοριάς – Παρουσίαση από τη δασκάλα Βάσω Ριζοπούλου και Δώρα Τελλίδου, Δ/ντρια του Σχολείου

«Το λαϊκό παραμύθι πάει σχολείο» Νηπιαγωγείο και Δ.Σ Μαυροχωρίου –Παρουσίαση από τις εκπαιδευτικούς Αγνή Τζημάκα, Στόλη Κατερίνα, Βόλτση Αγγελική

Ακολούθησαν «Τραγούδια για την Καστοριά» από τη Διασχολική χορωδία από τους μαθητές της Γ΄ τάξης των 4ου, 5ου και 9ου Δημοτικών Σχολείων Καστοριάς:

«Η απελευθέρωση της Καστοριάς» Στίχοι-Μουσική: Άρης Δάφας και μαθητές του 2ου Δ.Σ Καστοριάς (αρχές της δεκαετίας του ΄80)

«Άσπρο τριαντάφυλλο» Παραδοσιακό καστοριανό τραγούδι σε διασκευή Βασίλη Δόικου

«Η Νέτα του Φασιούλα» Παραδοσιακό καστοριανό τραγούδι

«Η Καστοριά αρχόντισσα» Στίχοι: Βασιλική Μπούζιου, δασκάλα Μουσική: κατά το «Μακεδονία ξακουστή»

Τη χορωδία συνόδευαν: Αριάδνη Κοπιδάκη, Μουσικός του 4ου Δ.Σ Καστοριάς, Αγγελική Ζερβομανωλάκη, Μουσικός του 5ου Δ.Σ Καστοριάς (πιάνο) Δημήτρης Χασιώτης, Μουσικός του 9ου Δ.Σ Καστοριάς (διεύθυνση)

Την τιμητική τους στην εκδήλωση είχαν οι πρώην Διευθυντές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς ο κ. Αλέξανδρος Κίτσιος και ο κ. Άρης Δάφας.


 «Η Καστοριά αρχόντισσα»
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria